Στην τρίτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης μεταξύ του Καρίμ Μπενζεμά και του Ματιέ Βαλμπουενά η πλευρά υπεράσπισης του Γάλλου φορ της Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε την απαλλαγή των κατηγοριών του πελάτη της, ενώ στράφηκε εναντίον του άσου του Ολυμπιακού.

Ουσιαστικά οι δικηγόροι του Καρίμ Μπενζεμά ανέφεραν πως ο Βαλμπουενά κατέγραψε το βίντεο, δίχως όμως να έχει συναινέσει προηγουμένως η γυναίκα. Μια πράξη που αν συνέβη είναι παράνομη και μπορεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε η πλευρά του Μπενζεμά:

«Ο Βαλμπουενά είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο. Και υπάρχει άλλο ένα θέμα καθώς ουδείς ασχολείται με τη γυναίκα που είναι μαζί, ούτε καν οι αστυνομικοί» είπαν αρχικά και συμπλήρωσαν:

Ο Βαλμπουενά έγραψε το βίντεο σαν να έβγαζε selfie. Η κοπέλα δεν ήξερε ότι γινόταν καταγραφή. Το να γράψεις σε βίντεο κάποιον χωρίς να το γνωρίζει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι παράνομο.

Σε όλη την καριέρα του ο Μπενζεμά έχει πάρει μόνο τρεις κίτρινες κάρτες, έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο ομάδες και εξακολουθεί να πληρώνει φόρους στη Γαλλία. Για ποιο λόγο θα εμπλεκόταν σε μια εγκληματική πράξη;».