Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη, αφού η Wall Street διέκοψε ένα τριήμερο σερί απωλειών, με τους επενδυτές να προσβλέπουν σε βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600  σημείωσε άνοδο 0,6% νωρίς το απόγευμα, καθώς οι περισσότεροι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια έσπευσαν σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές εξόρυξης πρόσθεσαν 1,7% σε κέρδη μολύβδου ενώ τα αυτοκίνητα υποχώρησαν 0,1%. Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε τη συνεδρίαση της Δευτέρας με άνοδο 0,2%, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δείχνουν αντίθετες κατευθύνσεις ενόψει των συναλλαγών της Τρίτης.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7272.68 μονάδες οριακά αρνητικός κατά 0.02%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται ανοδικά κατά 0,80%, στις 15799.21 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 1,35%, στις 7240.27 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 28096.54 μονάδες αυξημένος κατά 0,81%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 9321.9 μονάδες θετικός κατά 0,75%.

Κέρδη στην Ασία

Σημειώνεται ότι οι μετοχές Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ δείκτη και Kospi της Νότιας Κορέας έκαστος να κερδίζουν πάνω από 1,4%.

Νέο ρεκόρ στην αύξηση μισθών στο ΗΒ επιβεβαιώνει τον επίμονο πληθωρισμό

Στην Ευρώπη, η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε κοινό υψηλό ρεκόρ τους τρεις μήνες έως τα τέλη Μαΐου, εντείνοντας τις ανησυχίες για εδραιωμένο υψηλό πληθωρισμό.

Οι μισθοί εξαιρουμένων των μπόνους στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από κοινού τους τρεις μήνες έως τον Μάιο, αυξανόμενοι κατά 7,3% από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την Τρίτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η αγορά εργασίας της χώρας έδειξε σημάδια χαλάρωσης καθώς το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα από 3,8% σε 4% το τρίμηνο έως τον Απρίλιο, ενώ οι κενές θέσεις συνέχισαν να μειώνονται. Το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε στο 7,6% λόγω της αύξησης της μερικής απασχόλησης.

Διαβάστε περισσότερα