Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη καθώς οι αποδόσεις έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών και οι επενδυτές προσπάθησαν να ξεκινήσουν τις γιορτές της Ημέρας των Ευχαριστιών σε υψηλό επίπεδο.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones  κέρδισε 143 μονάδες, ή 0,4%. Ο S&P 500 ανέβηκε 0,5% και ο Nasdaq Composite αυξήθηκε κατά 0,8%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,381%. Οι αποδόσεις υποχώρησαν σε γενικές γραμμές, με το 30ετές Υπουργείο Οικονομικών να υποχωρεί κατά σχεδόν 6 μονάδες βάσης στο 4,52%, το χαμηλότερο σημείο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite τερμάτισαν την Τρίτη ένα σερί κερδών πέντε ημερών, καθώς το έντονο ράλι του Νοεμβρίου έκανε παύση. Ο Dow έκλεισε επίσης χαμηλότερα.

Αυτές οι κινήσεις έγιναν αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σηματοδότησε στην τελευταία της συνεδρίαση ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει περιοριστική και δεν έδωσε καμία ένδειξη για μείωση των επιτοκίων σύντομα.

Η Chipmaker Nvidia ανακοίνωσε τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα την Τρίτη μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στην Αμερική.

Η εταιρεία δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα για το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί στις εξαγωγές στην Κίνα θα επηρεάσουν το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο. Η αμυδρή ανταπόκριση στον τριμηνιαίο ρυθμό υποδηλώνει σε ορισμένους επενδυτές η μετοχή της Nvidia μπορεί να είναι υπερτιμημένη μετά την άνοδό της πάνω από 200% φέτος. Αυτή την εβδομάδα, οι μετοχές της Nvidia ξεπέρασαν το όριο των 500 δολαρίων για πρώτη φορά στο υψηλό όλων των εποχών.

Την Τετάρτη, οι μετοχές σημείωσαν μικρή άνοδο.

Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι κλειστό για την Ημέρα των Ευχαριστιών την Πέμπτη και θα κλείσει νωρίς την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: