Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τρίτη καθώς οι επενδυτές επιδοκίμασαν την τελευταία έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones σημείωσε άλμα 357 μονάδων, ή 1%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,3%, ενώ ο  Nasdaq Composite διαπραγματεύτηκε 1,9% υψηλότερα.

Ο ΔΤΚ παρέμεινε σταθερός τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,1% σε μήνα σε μήνα. Η έκθεση έρχεται καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν την επόμενη πιθανή κίνηση πολιτικής από την Federal Reserve.

Ο λεγόμενος βασικός ΔΤΚ, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ήταν επίσης χαμηλότερος από το αναμενόμενο και ο πιο ήπιος εδώ και δύο χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αισιοδοξία στην αγορά ότι η Federal Reserve επιτέλους σημειώνει πρόοδο στον αγώνα της κατά του πληθωρισμού.

Μετά την έκθεση, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Fed-funds έδειξαν ότι οι επενδυτές είχαν αφαιρέσει κάθε πιθανότητα αύξησης τον Δεκέμβριο, από πιθανότητες 14% πριν.

Πτώση του δολαρίου μετά την αναφορά για τον πληθωρισμό

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε 1%, ο δείκτης έφτασε στο χαμηλό των 104,54 στις πρωινές συναλλαγές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία συγκλόνισε τους επενδυτές μετοχών φτάνοντας πάνω από 5% τον Οκτώβριο, υποχώρησε κάτω από το 4,5% μετά την έκθεση για τον ήπιο πληθωρισμό.

Η Δευτέρα σηματοδότησε ένα μικτό ξεκίνημα της εβδομάδας

Η Δευτέρα σηματοδότησε ένα μικτό ξεκίνημα της εβδομάδας για τους τρεις κύριους δείκτες, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την έκθεση. Ο S&P 500 και Nasdaq Composite σημείωσαν αμφότεροι πτώση κατά περίπου 0,1% και 0,2%, αντίστοιχα. Ο Dow διαφοροποιήθηκε σημειώνοντας κέρδη σχεδόν 0,2%.

Διαβάστε ακόμη: