Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, ενισχυμένες από την πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς η Wall Street εκτίμησε τους γεωπολιτικούς κινδύνους μιας παρατεταμένης σύγκρουσης από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones κέρδισε 63 μονάδες, ή 0,2%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1% μαζί με τον Nasdaq Composite.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αναφοράς μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,694%, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο εν μέσω της σύγκρουσης. Αυτές οι κινήσεις αντικατοπτρίζουν την πρώτη αντίδραση της αγοράς ομολόγων στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς καθώς έκλεισε την Columbus Day.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν επίσης μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης West Texas Intermediate και Brent υποχώρησαν κατά 0,2% την Τρίτη.

Η πτώση των αποδόσεων έδωσε ώθηση στις μετοχές, καθώς η Wall Street εξακολουθεί να ανησυχεί για την πρόσφατη γρήγορη άνοδο των επιτοκίων. Οι επενδυτές μπορεί επίσης να αξιολογούν τους γεωπολιτικούς κινδύνους που προκλήθηκαν από τη σύγκρουση, βοηθούμενοι από την ισχυρότερη από το αναμενόμενο έκθεση μισθοδοσίας του Σεπτεμβρίου και την αισιοδοξία ενόψει της πτώσης των κερδών του τρίτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα.

Η επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ σηματοδοτεί την πιο θανατηφόρα επίθεση των τελευταίων 50 ετών.

Τουλάχιστον 900 άνθρωποι στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής σε αυτό που η Χαμάς αποκαλεί Επιχείρηση Al Aqsa Flood, με περισσότερα από 687 άτομα στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη να σκοτώνονται σε αντίποινα ισραηλινά χτυπήματα σε όλη τη  Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η Χαμάς είναι μια χαρακτηρισμένη τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν και κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

«Είναι πραγματικά δύσκολο να θέλεις να είσαι επενδυτής μετοχών και μετοχών στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος διευθυντής hedge fund, Paul Tudor, στο CNBC την Τρίτη. «Έχετε τη γεωπολιτική αβεβαιότητα… οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανώς στην πιο αδύναμη δημοσιονομική τους θέση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με χρέος προς το ΑΕΠ στο 122%.

Εν τω μεταξύ οι μετοχές της PepsiCo σημείωσαν άνοδο περίπου 0,7% αφού η εταιρεία παραγωγής ποτών και σνακ ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία αύξησε επίσης τις προοπτικές κερδών της.

Διαβάστε ακόμη: