Ένα γκράφιτι τεράστιων διαστάσεων, αφιερωμένο στον σπουδαίο Ένιο Μορικόνε, κοσμεί πλέον κεντρική πλατεία της Ρώμης, την πόλη όπου γεννήθηκε και υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Ρόμα.

Το έργο “Vista su Roma”, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης Roma Cares, ανατέθηκε στον καλλιτέχνη Λούκα Μαλεόντε. Το έργο επιλέχθηκε από τους φιλάθλους του συλλόγου, μέσω της πλατφόρμας “socios.com”.

Ο γιος του Ένιο, Μάρκο Μορικόνε, ήταν «παρών» στα αποκαλυπτήρια του γκράφιτι που έλαβαν χώρα χθες (10/11), μαζί με τον Διευθυντή κοινοτικών σχέσεων του συλλόγου, Φραντσέσκο Παστορέλα και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Ένιο Μορικόνε, γκράφιτι.

«Ο πατέρας μου ήταν υιός της Ρώμης, του ρωμαϊκού κόσμου και όπως λέω συχνά, ποτέ δεν άφησε τον εαυτό του να τον προσελκύσει η λάμψη από το εξωτερικό, αλλά ήθελε να μείνει εδώ, γνωρίζοντας καλά το γεγονός ότι η μουσική δεν έχει διαβατήρια και σύνορα», ανέφερε ο Μάρκο Μορικόνε.

Ο Ένιο Μορικόνε θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες όχι μόνο της κινηματογραφικής μουσικής, αλλά όλων των εποχών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συνέθεσε μουσική για περισσότερες από πεντακόσιες ταινίες, κερδίζοντας τα πλέον σημαντικά διεθνή βραβεία: δύο Όσκαρ, τρία Grammy, τρεις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA και δέκα «Νταβίντ ντι Ντονατέλο».

Διαβάστε ακόμη: