Ανακαλύφθηκε σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ανοιχτά της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική Eni.

Το κοίτασμα βρίσκεται στην υπεράκτια περιοχή Ναργκίς, έκτασης 1.800 τ.χλμ. και μπορεί να αναπτυχθεί με τις εγκαταστάσεις που έχει ήδη ο ενεργειακός κολοσσός, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eni, η Chevron και η θυγατρική της Eni, IEOC Production BV, κατέχουν στην παραχώρηση από 45%, ενώ η Tharwa Petroleum Company SAE κατέχει ποσοστό 10%.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η ποσότητα του φυσικού αερίου που εκτιμάται ότι υπάρχει στο κοίτασμα, ωστόσο η Eni θεωρεί ότι η ανακάλυψη είναι σημαντική.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, από τότε που η Ρωσία μείωσε τις ροές προς την Ευρώπη μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η Eni βασίζεται όλο και περισσότερο στην Αφρική και κυρίως στη Βόρεια Αφρική, για να αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Όπως δήλωσε χθες (14/1/2023) ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου θεωρούνται απαραίτητες για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα από τον επόμενο χειμώνα.

Διαβάστε ακόμη: