Η πώληση των ρουμανικών περιουσιακών στοιχείων της Enel κινείται “προς τη σωστή κατεύθυνση” και αναμένεται συμφωνία πριν από το τέλος Ιουνίου, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πώληση των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Enel για τη μείωση του καθαρού χρέους στα 51-52 δισ. ευρώ (55 έως 56 δισ. δολάρια) στο τέλος του τρέχοντος έτους από το ανώτατο επίπεδο των σχεδόν 70 δισ. ευρώ που είχε φθάσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

“Έχουμε μια διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουμε επιλέξει έναν προτιμώμενο πλειοδότη (για τα περιουσιακά στοιχεία της Ρουμανίας)”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Φραντσέσκο Σταράτσε στο Reuters στο περιθώριο ενός ενεργειακού συνεδρίου.

“Το ζήτημα είναι να αφήσουμε αυτή τη διαδικασία να ολοκληρωθεί… Νομίζω ότι (θα συμβεί) πριν από το τέλος Ιουνίου”, πρόσθεσε.

Η Enel έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες με την ελληνική ΔΕΗ για την επιχείρησή της στη Ρουμανία, η οποία, σύμφωνα με αναλυτές, θα μπορούσε να έχει αξία άνω του 1 δισ. ευρώ. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πρόσφατα την παράταση των διαπραγματεύσεων έως 28/02.

Διαβάστε ακόμη: