Ξεκινούν από την Τρίτη 3 Μαΐου οι εαρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις. Παράλληλα, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 8 Μαΐου.

Το «πράσινο φως» για μεταφορά της λειτουργίας της πρώτης Κυριακής της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου, για την αμέσως επόμενη (Κυριακή 8 Μαΐου), «άναψε» το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας έτσι θετικά στο αίτημα που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Έτσι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, σύμφωνα με την απόφαση 40002/14-04-2022, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση όσα προβλέπονται από το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013, και επειδή η πρώτη Κυριακή του Μαΐου 2022 συμπίπτει με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατίθεται χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.

Τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 θα παραμείνουν κλειστά.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων μία -την πρώτη- Κυριακή του εκπτωτικού διαστήματος, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι δύο αυτές Κυριακές θα μεταφερθούν σε άλλες χρονικές περιόδους.