Η Σάλι Νάιτινγκεϊλ δεν επιδίωξε ποτέ, να αποκτήσει το Appleby Castle, ένα εντυπωσιακό ακίνητο με ιστορία 900 ετών στην περιοχή της Cumbria του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, ο σύζυγός της, Κρίστοφερ, λάτρης των κάστρων – ο οποίος είχε ήδη, δυο στην κατοχή του – επέμενε να το αγοράσει. Έτσι, το 1997, το κάστρο έγινε δικό τους.

Μολονότι, το κάστρο ήταν σε καλή κατάσταση, χρειάστηκαν αρκετός χρόνος και χρήματα για την αποκατάστασή σύμφωνα με το Bloomberg. Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας ως ξενοδοχείο, η Νάιτινγκεϊλ αποφάσισε να πουλήσει το Appleby Castle. Η ιδιοκτησία, που περιλαμβάνει το κάστρο, τα βοηθητικά κτίρια και 25 στρέμματα γης, προσφέρεται από τον επαγγελματία κτηματομεσίτη Γκάι Μπράντσοου από την Sotheby’s International Realty με τιμή 9,5 εκατομμύρια λίρες (12 εκατομμύρια δολάρια).

Η ιστορία του Appleby Castle χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή. Διάσημοι ιδιοκτήτες, όπως ο Hugh de Morville, προσδίδουν στο κάστρο έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, ενώ άλλοι ιδιοκτήτες όπως οι Κλίφορντ έχουν επίσης, αφήσει το αποτύπωμά τους στο χώρο.

Από τη μετατροπή του κάστρου σε πολυτελές ξενοδοχείο το 2013, μέχρι την απόφαση της Νάιτινγκεϊλ να παραχωρήσει την ιδιοκτησία, κάθε στιγμή αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή της στη διατήρηση και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου που κρύβεται πίσω από τους τοίχους του αυτού του εμβληματικού κτιρίου.

Το αρχοντικό διαθέτει θησαυροφυλάκιο, έναν εντυπωσιακό χώρο υποδοχής, μια ευρύχωρη τραπεζαρία και πολλά υπνοδωμάτια, ενώ στην περιουσία υπάρχουν τρεις ξεχωριστές εξοχικές κατοικίες και αρκετοί βοηθητικοί και αποθηκευτικοί χώροι. Εκτός από το κτίριο, ένας κλειστός κήπος και ένα γήπεδο τένις προσφέρουν ευκαιρίες χαλάρωσης, ενώ η πανοραμική θέα στον ποταμό Eden συμπληρώνει την εμπειρία.

Το θησαυροφυλάκιο μετατράπηκε σε ένα μουσείο, γνωστό ως Norman Centre, με τέσσερις ορόφους γεμάτους εκθέσεις που συνδέουν την ιστορία του με την άφιξη των Νορμανδών στην Αγγλία το 1066.  Παρότι το Appleby Castle σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, η Νάιτινγκεϊλ αναφέρει ότι η μετατροπή του σε ιδιωτική κατοικία δεν είναι αδύνατη.

Διαβάστε ακόμη: