Νόμος που προτάθηκε πρόσφατα θα έδινε τη δυνατότητα στους κρατούμενους στη Μασαχουσέτη να ανταλλάσσουν τα όργανά τους για λιγότερο χρόνο στη φυλακή.

οι κρατούμενοι που δίνουν μυελό των οστών και όργανα ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με περικομμένες ποινές

Σύμφωνα με το HD.3822, έναν νόμο που εισήχθη απο το State House της  Μασαχουσέτης τον περασμένο μήνα, οι κρατούμενοι που δίνουν μυελό των οστών και όργανα ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με περικομμένες ποινές τους κατά δύο μήνες έως ένα χρόνο.

Ποιο είναι το πρόσφατα προτεινόμενο νομοσχέδιο, HD.3822;

Το Massachusetts Department of Correction (MADOC) θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο. Εκτός από τη συμμετοχή εκπροσώπων του MADOC, το πρόγραμμα θα διοικείται επίσης από ειδικούς στη δωρεά οργάνων και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των φυλακισμένων.

Το Department of Correction δεν θα επωφεληθεί από τις δωρεές. Αντίθετα, τα έξοδα των δωρεών θα βαρύνουν τα ιδρύματα που θα επωφεληθούν.

Ένας από τους νομοθέτες πίσω από την πρωτοβουλία, ο Carlos González, είπε στο Boston.com σε ένα email ότι εν μέρει παρακινήθηκε από έναν στενό φίλο που χρειάζεται αιμοκάθαρση τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ περιμένει για δωρεά νεφρού.

«Είναι πατέρας τριών παιδιών και βρίσκεται στο τέταρτο στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας», είπε ο González, προσθέτοντας: «Αγαπώ τον φίλο μου και προσεύχομαι μέσω αυτής της νομοθεσίας να μπορέσουμε να παρατείνουμε τις πιθανότητες ζωής για αυτόν και για οποιοδήποτε άλλο άτομο. σε παρόμοια κατάσταση ζωής ή θανάτου».

Υποστηρίζει ότι η διεύρυνση της δεξαμενής των πιθανών δωρητών είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για να αυξηθεί η πιθανότητα ότι τέτοιοι ασθενείς θα λάβουν ζωτικής σημασίας φροντίδα.

Διαβάστε ακόμη: