Από τα τέλη Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού από 18 έως 59, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για το σχέδιο «Ελευθερία». Μάλιστα, όπως τόνισε, θα έχουμε καλύψει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού εντός του Ιουνίου, με βάση και τις συμφωνίες της χώρας μας για προμήθειες των εμβολίων.

Οπως σχολίασε, μέχρι το τέλος του Απρίλη στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια, εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πολιτών που έχουν νοσήματα αυξημένου κινδύνου και έπειτα θα ανοίξει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Σε εκείνη τη φάση θα δούμε μήπως υπάρξει προτεραιοποίηση σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί», εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους και κατέληξε πως «ο εμβολιασμός σώζει ζωές» αναφερόμενος σε στοιχεία θανάτων ηλικιωμένων 80 έως 89 από την αρχή της χρονιάς. Όπως είπε σημειώθηκαν 1.039 θάνατοι αυτής της ηλικιακής ομάδας με τους 925 να είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 86 να έχουν λάβει έστω και τη μία δόση των εμβολίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr