Στη γνωστοποίηση πως μέχρι τώρα δεν έχει βρει να υπάρχει σχέση ανάμεσα σε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και σε διαταραχές της εμμήνου ρύσεως προχώρησε σήμερα, Παρασκευή (6/8) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων συνέστησε να προστεθούν τρεις παθήσεις ως πιθανές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό με το παρασκεύασμα της Johnson & Johnson.

Περιστατικά διαταραχών της εμμήνου ρύσεως που αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό εξετάστηκαν από την επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ανέφερε ο οργανισμός, ο οποίος πρόσθεσε πως ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τους παρασκευαστές εμβολίων προκειμένου να αξιολογήσει το ζήτημα.

Ο EMA συνέστησε η ιδιοπαθής θρομβοπενική πορφύρα, ή ο χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων, η ζαλάδα και η εμβοή, να προστεθούν στο φυλλάδιο πληροφοριών του μονοδοσικού εμβολίου της J&J.

Ακόμη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τόνισε πως τα οφέλη του εμβολίου της J&J κατά του κορωνοϊού εξακολουθούν να υπερτερούν οιωνδήποτε κινδύνων. Πρόσθεσε, επίσης, πως ανέλυσε 1.183 περιστατικά ζαλάδων και περισσότερα από 100 περιστατικά εμβοής προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματά του.