Η Ελβετία κέρδισε τον «τελικό» με την Τουρκία 3-1 όμως αυτό δεν έφτανε για να τερματίσει δεύτερη στον όμιλο. Καθώς, η Ουαλία ηττήθηκε μόλις με 1-0 κόντρα στην Ιταλία, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γκάρεθ Μπέιλ να έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Η Ελβετία, πλέον θα περιμένει την ολοκλήρωση των ομίλων για να δει αν θα είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες της διοργάνωσης. Από την άλλη η Τουρκία, παρά τις φιλοδοξίες της να προχωρήσει μακριά στο Euro ολοκλήρωσε τον όμιλο με τρείς ήττες και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

Το ματς

Η Ελβετία κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 6’ με τον Σεφέροβιτς. Ο Ελβετός επιθετικός ελευθερώθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα ωραίο διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Τσακίρ για το 1-0.

Στο 26΄ ο Σακίρι με ένα γκολ-ποίημα σημείωσε το 2-0, βάζοντας στέρεες βάσεις νίκης. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία λίγο αργότερα να σκοράρει όταν βγήκε τετ α τετ με τον Τσακίρ, όμως το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Τούρκο τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τούρκοι πίεσαν για να μειώσουν το σκορ και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι και τα κατάφεραν στο 62’ με τον Καχβετσί με τρομερό πλασέ έξω από την περιοχή. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση και πάλι ο Σακίρι καθώς στο 68΄ έβαλε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, έκανε το 3-1 και… τελείωσε τα όνειρα των Τούρκων για ανατροπή.

Ελβετία: Σόμερ, Βίντμερ (92′ Μπάμπου), Ελβέντι, Ακάντζι, Εμπολό (85′ Μεχμέντι), Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκες, Ζούμπερ (85′ Μπενίτο), Σακίρι (75′ Βάργκας), Σεφέροβιτς (75′ Γκαβράνοβιτς).

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Τουφάν (64′ Γιαζίτσι), Ουντέρ (80′ Καραμάν), Τσαλχάνογλου (86′ Τοκόζ), Καχβετσί (80′ Κοκτσού), Αϊχάν (64′ Γιοκουσλού), Μούλντουρ, Γιλμάζ.