Η Ρεάλ Μαδρίτης ταξίδεψε στην έδρα της Έλτσε και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με 2-1, η οποία την επαναφέρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Βέβαια οι μερένχες δεν είναι μόνοι τους, καθώς συγκατοικούν με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ που έχει κι αυτή 24 βαθμούς.

Για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι η νίκη ήταν μονόδρομος μετά την ισοπαλία κόντρα στην Οσασούνα. Η «Βασίλισσα» δεν μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και είδε την Έλτσε να την αμφισβητεί. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα η διαφορά δυναμικότητας που έχουν οι δύο ομάδες φάνηκε ελάχιστες φορές.

Στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ άλλαξε πρόσωπο, μπήκε πιο δυνατά και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς, όμως όταν χαλάρωσε, δέχθηκε πίεση και στο τέλος αγχώθηκε περισσότερο απ’ όσο θα περίμενε, για να πάρει τελικά το πολύτιμο τρίποντο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρέαλ Μαδρίτης δεν είχε τόσο εύκολο έργο όσο φανταζόταν κι αυτό γιατί η Έλτσε την πίεσε και προσπάθησε να της βάλει δύσκολα. Ως έναν βαθμό τα κατάφερε, όμως η κλάση των παικτών της «Βασίλισσας» μίλησε με αποτέλεσμα το ματς να γείρει προς τους φιλοξενούμενους.

Οι δύο ομάδες μας προσέφεραν ένα ημίχρονο που πριν το ξεκίνημά του δεν περιμέναμε ότι θα κυλούσε μ’ αυτόν τον τρόπο. Για την ακρίβεια περισσότερη ώρα την μπάλα την είχε η Έλτσε, η οποία μάλιστα δημιούργησε και περισσότερες ευκαιρίες, όχι κλασικές, για γκολ απ’ ότι η Ρεάλ.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν είχαν στο μυαλό τους ότι όταν απέναντί τους υπάρχει μια ομάδα όπως η «Βασίλισσα», τότε δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη σπατάλη ευκαιριών. Έτσι, στο 22’ ο Ντίαζ βρήκε τον Βινίσιους, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την παραμικρή σχέση με το πρώτο, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πιο συγκεντρωμένα στο ματς και είχε σκοπό να το «καθαρίσει» και να μην μπει σε περιπέτειες. Συνολικά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στο δεύτερο 45λεπτο ήταν καλύτερη και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ένταση στο παιχνίδι τους, αύξησαν περισσότερο την πίεσή τους κι ουσιαστικά έστειλαν το μήνυμα στην Έλτσε ότι δε θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Οι ευκαιρίες άνηκαν στους μερένχες, όπου μία εξ’ αυτών μετουσιώθηκε σε γκολ.

Συγκεκριμένα στο 73’ ο Βινίσιους παρέλαβε την μπάλα από τον Μόντριτς και την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα. Με το 2-0 τα πράγματα φάνηκε να απλοποιούνται αρκετά, καθώς και οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 63’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκούντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Όμως η Έλτσε δεν είχε σκοπό να παρατήσει το ματς και στο 86’ ο Μίλα έβαλε φωτιά στον αγώνα, καθώς με ατομική του προσπάθεια νίκησε τον Κουρτουά, σκόραρε κι έκανε το 2-1.

Ως το τέλος του ματς το σκορ δεν άλλαξε και η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Έλτσε με σκορ 2-1 παρά το γεγονός ότι στο τέλος αγχώθηκε.