Σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της Ίντερ, χάρη στο γκολ του Ροντρίγκο στο 89′ της αναμέτρησης. Κυρίαρχοι οι Ιταλοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατάφεραn να διαπεράσουν το “τείχος” που είχε υψώσει ο Κουρτουά.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, καθώς πρέσαραν ψηλά τον αντίπαλο, είχαν τις γραμμές τους κοντά και στο transition πετούσαν “φωτιές”, κάτι που δεν άφηνε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Η Ρεάλ δεν κρατούσε μπάλα, κάτι που έκανε δύσκολο το έργο της και δεχόταν διαρκώς πίεση από τους «νερατζούρι». Λαουτάρο, Τζέκο, Σκρίνιαρ απείλησαν στο πρώτο τέταρτο, αλλά η μεγάλη φάση ήρθε στο 19ο λεπτό όταν ο Λαουτάρο με καρφωτή κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον εντυπωσιακό Κουρτουά.

Οι Μαδριλένοι άρχισαν να κρατούν μπάλα, να παγώνουν τον ρυθμό και να φέρνουν το ματς στα μέτρα τους, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 36’ αλλά η κεφαλιά του Μιλιτάο πέρασε ελάχιστα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Χαντάνοβιτς. Αμέσως μετά ο Μπρόζοβιτς είδε το σουτ που επιχείρησε να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας, ενώ ο Τζέκο δεν κατάφερε στο φινάλε του πρώτου μέρους να νικήσει τον Κουρτουά με σουτ στην κίνηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ίντερ έδειξε πιο κουρασμένη και η Ρεάλ την μπλόκαρε με το εξαιρετικό πλάνο του Αντσελότι. Στο 54ο λεπτό ο Κουρτουά απέκρουσε την κεφαλιά του Τζέκο και ο Σκρίνιαρ στη συνέχεια δεν κατάφερε να πάρει το “ριμπάουντ” και να σκοράρει εξ επαφής. Ο Αντσελότι έριξε στο ματς Καμαβινγκά-Ροντρίγκο και δικαιώθηκε στο φινάλε, καθώς οι δύο αλλαγές συνδυάστηκαν άψογα στο 89’ με τον πρώτο να σερβίρει και τον δεύτερο να εκτελεί για το τελικό 1-0.

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη νίκη η “Βασίλισσα” της Ευρώπης έφτασε τις 7 συνεχόμενες νίκες(!) επί ιταλικού εδάφους, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι, 3-5-2): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (55′ Νταρμιάν), Μπαρέλα (84′ Βεσίνο), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (65′ Βιδάλ), Πέρισιτς (55′ Ντιμάρκο), Τζέκο, Μαρτίνες (65′ Κορέα)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι, 4-3-3 ): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Νάτσο, Αλάμπα, Μόντριτς (80′ Καμαβινγκά), Κασεμίρο, Βαλβέρδε, Βάθκεθ (65′ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Μπενζεμά

https://youtu.be/65U87tJX0dE