Συνεχίζονται στην Κύπρο οι συλλήψεις για την επίθεση αντιεμβολιαστών στο συγκρότημα ΔΙΑΣ με κύριο στόχο το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα και τα επεισόδια στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και εκ των διοργανωτών της συγκεκριμένης συγκέντρωσης, είναι και ο γνωστός -στη Μεγαλόνησο- γιατρός Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης.

Ο δρ. Σωτηριάδης είναι γιατρός με μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης έχει εκφράσει την αντίθεσή του κατά των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό, κάτι που δεν είναι φυσικά μεμπτό. Ωστόσο, ο ίδιος έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι ο κίνδυνος του COVID-19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης.

Σύμφωνα με άλλα κυπριακά δημοσιεύματα, έχει ταχθεί επίσης κατά των εμβολιασμών.

Μαζί με άλλους έξι συλληφθέντες, ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης οδηγήθηκε χθες, Τρίτη, στα δικαστήρια.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση του διατάγματος του περί Λοιμοκάθαρσεως νόμου, διέγερση προς διάπραξη ποινικού αδικήματος, παράνομη συνάθροιση, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και οχλαγωγία.

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: Είχε καταδικάσει τα επεισόδια…όμως δεν πείθει τις Αρχές

Eντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο γιατρός είχε καταδικάσει την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, είτε για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των Αρχών, είτε από ειλικρινή μεταμέλεια.

«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: Είχε καταδικάσει τα επεισόδια...όμως δεν πείθει τις Αρχές

Οι αρνητές έκαναν ανάκατο τον τηλεοπτικό σταθμό, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πάνω από 10 αστυνομικοί και ορισμένοι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, η επίθεση έγινε την ώρα που ο δημοσιογράφος Νέστορας Βασιλείου ήταν στον αέρα και ενημερώθηκε από το κοντρόλ ότι έχει πραγματοποιηθεί εισβολή.