Η Ελπίδα Kennedy είναι ο άνθρωπος του οποίου το τηλέφωνο χτυπά όταν οι δισεκατομμυριούχοι θέλουν να κάνουν διακοπές στη Μύκονο.

Με σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, η CEO της The Kennedy’s Group διαχειρίζεται δεκάδες ενοικιαζόμενες βίλες σε Ελλάδα, Μεξικό και Κόστα Ρίκα.

Όπως αποκάλυψε στο Business Insider, ο Musk έμεινε σε βίλα της εταιρείας της το περασμένο καλοκαίρι, όταν επισκέφθηκε τη Μύκονο για ολιγοήμερες διακοπές.
Και ανάμεσα στους πελάτες της είναι Βρετανοί μεγιστάνες του επιχειρείν, όπως η Carole Bamford και ο Richard Caring αλλά και οι διάσημοι Σουηδοί DJs,  Sebastian Ingrosso, Alesso και Steve Angello

Οι βίλες της Kennedy, που είναι πέντε, έξι και επτά αστέρων, δεν είναι τα τυπικά ενοικιαζόμενα. Με αξία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, δεν βρίσκονται στο Airbnb. Το χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα, για παράδειγμα, αποτελείται από δέκα βίλες, που μισθώνονται από 4.000 έως 25.000 δολάρια τη βραδιά.

Η 8 υπνοδωματίων βίλα «Serenity» της εταιρείας, στην Ψαρού της Μυκόνου, ξεκινά από τα 9.000 ευρώ τη βραδιά στην off season εποχή και φτάνει τα 25.000 ευρώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι επισκέπτες πληρώνουν έξτρα για τις υπηρεσίες concierge, που είναι διαθέσιμες 24 ώρες το 24ωρο και μπορεί να περιλαμβάνουν από τη μίσθωση ιδιωτικού γιοτ, έως την παροχή σοφέρ, προσωπικού γυμναστή και σωματοφύλακα.

«Όταν θέλεις να μείνεις σε μία βίλα, επιθυμείς να είσαι κατά κάποιο τρόπο απομονωμένος», είπε η Kennedy στο Business Insider. «Δεν είσαι ο τύπος του ταξιδιώτη που νιώθει άνετα να μένει σε ένα εμπορικό ακίνητο. Δεν θέλουν να τους δει κανένας».

Ελπίδα Kennedy: Η γυναίκα που φιλοξένησε τον Elon Musk στη Μύκονο αποκαλύπτει...

Μάλιστα, η Kennedy συνηθίζει να κάνει πραγματικότητα ακόμα και την πιο αδύνατη επιθυμία των εύπορων πελατών της: Από το να φέρει σεφ με αστέρια Michelin με ελικόπτερο μέχρι να οργανώσει εκδρομές με ιστιοπλοϊκό στη στιγμή.

«Πάντα ζητάνε πράγματα την τελευταία στιγμή και εμείς τα πετυχαίνουμε. Δεν λέω ποτέ όχι. Θα πω ναι, θα το κάνω, θα το φτιάξω. Θέλω πάντα να τους ικανοποιώ», εξηγεί.

Η πιο δύσκολη απαίτηση που έχει δεχθεί ήταν από έναν DJ που έμενε σε μία βίλα στη Μύκονο. Αυτός την κάλεσε γύρω στα μεσάνυκτα για να την ρωτήσει εάν μπορούσε να στήσει στη βίλα ένα πάρτι για 200 άτομα. Η ομάδα της κανόνισε να στηθεί επαγγελματικό σύστημα ήχου, μπαρ, διακόσμηση, βρήκε προσωπικό και ασφάλεια. Και τα έκανε όλα μέσα σε μία ώρα.

«Ήταν μία πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι μπορούσε να οργανωθεί τόσο καλά. Το πρωί αγκάλιαζε όλη μου την ομάδα», θυμάται  η Kennedy.

Ελπίδα Kennedy: Η γυναίκα που φιλοξένησε τον Elon Musk στη Μύκονο αποκαλύπτει...

Κάποιες φορές, οι απαιτήσεις της δουλειάς της είναι έως και παράλογες. Η επιχειρηματίας ήταν οκτώ μηνών έγκυος, όταν ένας πολύ σημαντικός πελάτης της ζήτησε να παραστεί στο πάρτι γενεθλίων του σε ιδιωτικό σκάφος. Εκείνη το έκανε, αλλά αργότερα το ίδιο βράδυ, έσπασαν τα νερά της.

«Έτσι, το πρωί πήρα ένα ελικόπτερο για την Αθήνα, για να γεννήσω. Μετά, έλαβα ένα μήνυμα από έναν άλλο επισκέπτη, έναν πολύ σημαντικό επιχειρηματία, που έλεγε: Ευτυχώς που γέννησες πριν να φτάσω. Θα σε δω όταν έρθω, σε έξι μέρες».

Όπως λέει η Kennedy, έτσι και έγινε. «Τι μπορούσα να κάνω; Γέννησα στη μέση του καλοκαιριού», σημειώνει γελώντας.

Σύμφωνα με την επιχειρηματία, οι δισεκατομμυριούχοι διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους. «Τι θέλουν, οι ανάγκες τους, πώς περιμένουν να τους αντιμετωπίσεις».

Τα αστέρια της τεχνολογίας προτιμούν τη διακριτικότητα και την ιδιωτικότητα, παρά να επιδεικνύουν τον πλούτο τους. Θέλουν να απευθυνθούν εκείνοι στο προσωπικό εάν έχουν ερωτήσεις. «Δεν τους αρέσει η δημοσιότητα. Δεν τους αρέσει η φήμη. Δεν τους αρέσει να τους μιλά ο κόσμος. Είναι σαν φαντάσματα», εξηγεί.

Όμως, υπάρχουν και άλλοι μεγιστάνες επιχειρήσεων που θέλουν να μπουν στα καλύτερα clubs, να συναντηθούν με άλλους κοσμικούς, να παρτάρουν και να αγοράσουν την πιο ακριβή σαμπάνια μόνο για να την χύσουν.

Ωστόσο, ακόμα και όταν πιστεύει ότι έχει καταλάβει τις προτιμήσεις ενός πελάτη, αυτές μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά, παραδέχεται η Kennedy, φέρνοντας το παράδειγμα ενός ζευγαριού στα 60, που ενώ πάντα ήθελε μία ήσυχη διαμονή, το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να το ρίξει έξω.

«Κάποιες φορές λένε κάτι, αλλά εννοούν κάτι άλλο. Μαθαίνεις να διαβάζεις τα μάτια τους και να καταλαβαίνεις τη γλώσσα του σώματος, να βλέπεις πότε νιώθουν άβολα, πότε βαριούνται, πότε είναι χαρούμενοι», εξηγεί.

Το κλειδί για να κερδίσει την καρδιά τους, σε όλες τις περιπτώσεις, είναι να τους προσφέρει κάτι νέο και συναρπαστικό, σημειώνει. Πράγμα δύσκολο για ένα κοινό που έχει συνηθίσει να έχει τα πάντα.

Η ομάδα της Kennedy περνά ώρες κατεβάζοντας ιδέες για μοναδικές δραστηριότητες και προτάσεις, όπως οι φωτογραφήσεις κάτω από νερό και το ψήσιμο ψαριών που μόλις πιάστηκαν στη φωτιά σε έναν κρυμμένο κόλπο.

Όμως αυτό που αρέσει περισσότερο στους πελάτες της –δισεκατομμυριούχους και μη- είναι μια εκδρομή με παραδοσιακό καΐκι στη Δήλο, λέει.

«Όταν οι επισκέπτες επιστρέφουν και σε αγκαλιάζουν και λένε ευχαριστώ και είναι γεμάτοι αγάπη. Αυτή είναι η ανταμοιβή μου», λέει η Kennedy στο Business Insider.

Διαβάστε ακόμη: