Η πανδημία του COVID-19 έφερε τεράστια αναστάτωση στις ζωές όλων των ανθρώπων και μεγάλες αλλαγές σε βασικές καθημερινές συνήθειες.

Μία από αυτές ήταν και η εκτεταμένη καθιέρωση της τηλεργασίας, η οποία εφαρμόστηκε σε όλο τον κόσμο από τις μικρότερες έως και τις μεγαλύτερες εταιρίες.

Αρχικά η τηλεργασία εμφανίστηκε ως μία προσωρινή λύση, ιδίως τις εποχές που υπήρξε έξαρση της μετάδοσης του ιού. Όμως για αρκετούς αυτό θεωρήθηκε πλέον κεκτημένο, το οποίο θέλουν να διατηρήσουν εσαεί. Κάτι στο οποίο δεν συμφωνεί ο Elon Musk.

Σε ένα μάλλον αυστηρό email που έστειλε στα στελέχη της εταιρίας, δηλώνει ότι “η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή”. Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι “το προσωπικό πρέπει να βρίσκεται το λιγότερο -και εννοώ το “λιγότερο’- για 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα. Ή αλλιώς να εγκαταλείψει την Tesla“.

To μήνυμα είναι ξεκάθαρο ότι αφορά λιγότερο τους εργάτες στις γραμμές παραγωγής και πολύ περισσότερο τους υπαλλήλους στα γραφεία. Το μήνυμα διέρρευσε στο Twitter από έναν μέτοχο της Tesla χωρίς όμως να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο που έφθασε στα χέρια του.

Η “διαταγή” για επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την εταιρία, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της συνεχούς εξάπλωσής της παγκοσμίως.

Το εργοστάσιο στο Τέξας “τρέχει” σε full παραγωγή, ενώ και τα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο εργάζονται πυρετωδώς ώστε η εταιρία να ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο μονάδες μέσα στο 2022.