Ο δισεκατομμυριούχος, Λίο Κόγκουαν, που υποστηρίζει ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla , καλεί την αυτοκινητοβιομηχανία να προβεί σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 15 δισ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια να στηριχθεί η αξία τους που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε διαρκή πτώση.

Σε ανάρτησή του στο Twitter με την οποία απευθύνεται στον Μάρτιν Βίχα, διευθυντή επενδυτικών σχέσεων της Tesla, ο Κόγκουαν επισημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να ανακοινώσει άμεσα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αξίας 5 δισ. δολαρίων φέτος και 10 δισ. δολαρίων την επόμενη χρονιά. Πρόσθεσε ότι η Tesla θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ελεύθερες ταμειακές ροές της για τη χρηματοδότηση του προγράμματος και ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τα αποθέματα ρευστού ύψους 18 δισ. δολαρίων.

Σε follow up tweet ο Κόγκουαν τόνισε ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν στα 2,2 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους. Πρόσθεσε ότι αναμένει την αύξησή τους στα 8 δισ. δολάρια φέτος και στα 17 δισ. δολάρια την επόμενη χρονιά.

Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει σε σχετικό αίτημα του CNBC. Σημειώνεται ότι η μετοχή κατέγραψε χθες πτώση 6% και έχει υποχωρήσει περισσότερο από 30% φέτος.