search

ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ ξαναχτυπά – Καταργεί το όριο των 280 χαρακτήρων στο Twitter

Ραγδαίες αλλαγές στο Twitter ανακοίνωσε σήμερα ο «Mr Tesla», Έλον Μασκ, που ανέλαβε πρόσφατα και ιδιοκτήτης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι θα καταργήσει το όριο των 280 χαρακτήρων

Χ (Twitter): Ο Μασκ τα βάζει και με τις...ειδήσεις - Ποιες αλλαγές προωθεί

Ραγδαίες αλλαγές στο Twitter ανακοίνωσε σήμερα ο «Mr Tesla», Έλον Μασκ, που ανέλαβε πρόσφατα και ιδιοκτήτης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι θα καταργήσει το όριο των 280 χαρακτήρων επιτρέπονταν λίαν συντόμως μεγαλύτερα τιτιβίσματα.

Καθώς συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του ως αφεντικό του Twitter, αποφάσισε επίσης να αποκαλύψει ότι εφεξής θα ασχολείται λιγότερο με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνοντας τα ηνία σ’ έναν νέο ηγέτη.

Όταν το Twitter ξεκίνησε τη λειτουργία του για πρώτη φορά το 2006, τα τιτιβίσματα περιορίζονταν στους 140 χαρακτήρες, κάτι που ήταν αρκετά περιοριστικό για τους χρήστες. Αλλά το 2018, το Twitter διπλασίασε αυτό το όριο στους 280 χαρακτήρες για να διευκολύνει τους χρήστες να «εκφραστούν».

Ωστόσο, μία χρήστης, ονόματι Τζέιν Μάντσουν Γουόνγκ διέρρευσε ένα κείμενο για το πώς θα έμοιαζαν τα άρθρα στο Twitter στο μέλλον, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν τη δική τους ειδική ενότητα στην εφαρμογή. «Το Twitter εργάζεται για τα “Άρθρα Twitter” και τη “Δυνατότητα νέας μακράς μορφής στο Twitter”», τόνισε.

Στη συνέχεια, τον περασμένο Ιούνιο, αυτή η δυνατότητα εμφανίστηκε να εξελίσσεται μέσω του «Twitter Notes», το οποίο επέτρεπε στους χρήστες να δημοσιεύουν κείμενα έως και 2.500 λέξεων. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα εφαρμόστηκε από λίγους συγγραφείς.

Οι σημειώσεις επέτρεπαν στους χρήστες να δημοσιεύουν κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, και ενσωματωμένα tweets σε ένα μόνο κομμάτι περιεχομένου, ακόμη και να το επεξεργαστούν στη συνέχεια.

Ωστόσο, το πιλοτικό πρόγραμμα δεν προχώρησε πριν από την εξαγορά του Twitter από τον Mασκ στις αρχές του μήνα, ο οποίος έκτοτε έχει φέρει τα πάνω – κάτω στην εταιρεία δημιουργώντας ανασφάλεια στους εργαζομένους.

«Δέχεται μίσος λόγω της επιτυχίας του»

Την ίδια ώρα, η μητέρα του Μασκ, σε νέο ντοκιμαντέρ του BBC, υπερασπίστηκε τον γιο της, καλώντας από τους ουκ ολίγους επικριτές του να «σταματήσουν να είναι κακοί μαζί του».

Η Μέι Μασκ υποστήριξε ότι ο γιος της «δέχεται πολύ μίσος», λόγω της επιτυχίας του με τόσες πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των «Tesla» και «SpaceX».

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν από την εξαγορά του Twitter, όπου επικεντρώνεται μεγάλο μέρος της σημερινής κριτικής.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Έλον Μασκ, αφού έκανε όλο τον κόσμο άνω-κάτω για το αν θα αγόραζε ή όχι την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έλαβε μια σειρά αμφιλεγόμενων αποφάσεων από τότε που έκλεισε το deal.

Απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες το μισό προσωπικό της εταιρείας -3.700 άτομα- στη συνέχεια πήρε κάποιες απολύσεις πίσω, ενώ ζήτημα υπάρχει και με τους λογαριασμούς των χρηστών, με πολλούς διάσημους να φεύγουν και άλλους να απειλούν ότι θα αποχωρήσουν.

Διαβάστε ακόμη: