Ο Έλον Μάσκ (Elon Musk), μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης X,γνωστοποίησε πρόσφατα ότι μέσα στους τελευταίους έξι μήνες προσπάθησαν δύο φορές να τον σκοτώσουν.

Ο Musk περιέγραψε τα περιστατικά στο πλαίσιο μιας ζωντανής συζήτησης σε ένα Space στο X, όπου μιλούσε για διάφορα θέματα με τον καναδό καθηγητή του Πανεπιστημίου Κονκόρντια, Gad Saad. Όπως επισήμανε, και στις δύο περιπτώσεις άνθρωποι που δεν είχαν σώας τας φρένας ταξίδεψαν οπλισμένοι στο Όστιν του Τέξας όπου κατοικεί, με στόχο να τον σκοτώσουν.

Ο Musk μπήκε σε λεπτομέρειες, αναφέροντας:

«Τους τελευταίους έξι μήνες είχα δύο περιπτώσεις ανθρώπων που είναι δυστυχώς πολύ ψυχικά άρρωστοι. Δεν είναι καν διακριτικοί. Δεν είναι. Ήρθαν στο Τέξας για να προσπαθήσουν να με σκοτώσουν με όπλα.Ο ένας από τους τύπους νόμιζε ότι του έβαλα τσιπ στο κεφάλι, κάτι σαν το Neuralink ή κάτι τέτοιο. Και πρέπει να σκεφτείς τη λογική αυτού. Προφανώς το τσιπ δεν δουλεύει. Αν σου είχα βάλει τσιπ για να σε ελέγχω, προφανώς δεν δουλεύει, ή μήπως θα ήθελες μια αναβάθμιση; Ίσως μια αναβάθμιση λογισμικού ή κάτι τέτοιο; Βασικά ήταν απλά ακραία σχιζοφρενείς. Ο άλλος τύπος ήταν σχετικά εντάξει όταν έπαιρνε τα φάρμακά του. Αλλά όταν σταμάτησε να παίρνει τα φάρμακά του, ήταν εντελώς αποκομμένος από την πραγματικότητα».

Ο Elon Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, ίδρυσε την SpaceX που είναι ίσως η κορυφαία εταιρία στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, πραγματοποιώντας αποστολές για τη NASA και έχοντας ένα τεράστιο δίκτυο δορυφορικού διαδικτύου παγκόσμιας εμβέλειας. Φυσικά, είναι ευρέως γνωστός ως επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, ενώ αναπτύσσει ταυτόχρονα και έναν από τους πιο εντυπωσιακούς στόλους ρομπότ.

Επίσης έχει ιδρύσει την εταιρία The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, και είναι και συνιδρυτής της Neuralink, που ασχολείται με τεχνολογίες αιχμής, αναπτύσοντας διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή. Πρόσφατα ο Musk ξεκίνησε και την xAI, μια εταιρία τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει τα δικά της μοντέλα AI. Η εντυπωσιακή λίστα των εταιριών του ολοκληρώνεται με το Twitter, το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ο Musk αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, μεταμορφώνοντάς το σταδιακά στο X.

Διαβάστε ακόμη: