Ο Έλον Μασκ ανήρτησε σήμερα ένα βίντεο που τον δείχνει στην έδρα του Twitter, την εξαγορά του οποίου αναμένεται να ολοκληρώσει μέχρι την Παρασκευή, ενώ παράλληλα άλλαξε το ψευδώνυμό του στον ιστότοπο σε «Chef Twit».

Στο φιλμάκι αυτό, ο επιχειρηματίας φτάνει στην υποδοχή της εταιρείας κουβαλώντας έναν… νιπτήρα. Έκανε έτσι ένα λογοπαίγνιο αφού το sink (νιπτήρας) στα αγγλικά σημαίνει και «εμπεδώνω».

Έλον Μασκ: «Μπαίνω στην έδρα του Twitter!»

«Μπαίνω στην έδρα του Twitter. Σας αφήνω να εμπεδώσετε την πληροφορία» έγραψε στον λογαριασμό του.

Για να βάλει τέλος στη διαμάχη του με τους επικεφαλής του ιστοτόπου, η δικαστής του Ντέλαγουερ που είχε αναλάβει την υπόθεση έδωσε στον Έλον Μασκ διορία μέχρι την Παρασκευή για να ολοκληρώσει την εξαγορά.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς θα βάλει τέλος σε μια περιπέτεια επτά μηνών που έφερε αντιμέτωπους τους ιδιοκτήτες του Twitter με τον ιδιοκτήτη της Tesla.

Έλον Μασκ: Δεν σχεδιάζονται απολύσεις εργαζομένων

Στο μεταξύ, η διοίκηση της εταιρείας Twitter Inc καθησύχασε τους εργαζομένους σε αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σχεδιάζονται απολύσεις μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της από τον πολυδισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, παρά το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post κατά το οποίο ο εκκεντρικός επιχειρηματίας σκοπεύει να μειώσει το προσωπικό κατά το 75%.

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, ο Σον Έτζετ, τόνισε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εργαζόμενους πως δεν σχεδιάζονται απολύσεις, σύμφωνα με πηγές που το διάβασαν.

Η Washington Post έγραψε πως ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX έχει ενημερώσει άλλους δυνητικούς επενδυτές πως εννοεί να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης στους περίπου 2.000 εργαζόμενους, από τους 7.500 σήμερα.

Χιλιάδες απολύσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα. Η σημερινή διοίκηση είχε ήδη σκοπό να μειώσει τα εργατικά κόστη κατά περίπου 800 εκατ. δολάρια ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει πως θα απολύσει περί το ένα τέταρτο των εργαζομένων, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη: