Στη διάθεση επιπρόσθετης χρηματοδότησης 6,25 δισ. δολ. (5,84 δισ. ευρώ) από ίδια μετοχικά κεφάλαια, θα προχωρήσει ο Έλον Μασκ,  προκειμένου να συγκεντρώσει το συνολικό ποσό των 44 δισ. δολ. (41,14 δισ. ευρώ) για την εξαγορά του Twitter, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κίνηση αυτή, εξαντλεί το περιθώριο δανεισμού του δισεκατομμυριούχου έναντι του μετοχικού κεφαλαίου που διαθέτει στην Tesla.

Θα προχωρήσει το deal Μασκ – Twitter;

Η διάθεση του παραπάνω χρηματικού ποσού αποκαλύφθηκε από σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ιδυτής της Tesla ργάζεται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε διασυνδέσει την εξέλιξή της με την παρουσίαση αποδείξεων από το Twitter ώστε να είναι σίγουρος ότι οι fake λογαριασμοί χρηστών αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 5% του συνόλου των χρηστών της αναφερόμενης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», είχε γράψει στο Twitter ο Μασκ, που έχει 94 εκατομμύρια followers. «Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Ωστόσο,  ο Μασκ δήλωσε χθες ότι ο ίδιος βρίσκεται σε συνομιλίες με τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Τζακ Ντόρσει, αναφορικά με πρόσθετες χρηματοδοτικές δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας εξαγοράς.

Η τιμή των μετοχών του Twitter σημείωσε άνοδο 6% στα 39,15 δολάρια (36,61 ευρώ). Ωστόσο, στην ετήσια συγκέντρωση των μετόχων του Twitter, που πραγματοποιήθηκε χθες, οι μέτοχοι εμπόδισαν την επανεκλογή ενός συμμάχου του Μασκ στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.