Δεν έχουν τέλος τα… παζάρια του Έλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter, με τον μεγιστάνα της Tesla να προειδοποιεί ότι η εξαγορά δεν μπορεί να γίνει χωρίς εγγυήσεις ότι οι πλαστοί λογαριασμοί αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 5%.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα, ο Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι μία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς της Twitter, ενδεχομένως θα ήταν πιο κατάλληλη.

Η προειδοποίηση για «ναυάγιο» της εξαγοράς

Ο ιδιοκτήτης της Tesla ανακοίνωσε σήμερα ότι η εξαγορά του Twitter δεν θα υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει εγγύηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών της πλατφόρμας είναι πλαστοί.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», έγραψε στο Twitter ο Μασκ, που έχει 94 εκατομμύρια followers.

«Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.

«Παζάρια» με το τίμημα εξαγοράς

Mία χαμηλότερη τιμή εξαγοράς της Twitter ενδεχομένως θα ήταν πιο κατάλληλη, άφησε να εννοηθεί χθες ο Μασκ, καθώς ο ίδιος και ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Παράγκ Αγκραβάλ, διαφωνούσαν χθες, Δευτέρα, για τις εκτιμήσεις της Twitter σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών χρηστών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μία πηγή που παρακολούθησε μία ιδιωτική διάσκεψη στην οποία ήταν ομιλητής ο Μασκ.

Η τιμή των μετοχών της Twitter διεύρυνε τις απώλειες της αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από τα σχόλια του Μασκ, τα οποία έγιναν σε μία διάσκεψη στο Μαϊάμι, στην οποία δεν είχαν πρόσβαση τα ΜΜΕ.

Στα άδυτα του Twitter: Οι φόβοι ότι ο Μασκ θα καταστρέψει ότι χτίστηκε τα τελευταία 10 χρόνια

Στο 20%-25% οι ψεύτικοι λογαριασμοί

Λίγο μετά τις αναρτήσεις του στο Twitter, o Μασκ δήλωσε στη διάσκεψη στο Μαϊάμι, ότι υποπτεύεται πως οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί χρηστών αποτελούν ποσοστό 20% ή 25% των ενεργών χρηστών, σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις που έκαναν μερικοί από τους παρευρισκόμενους στην ίδια διάσκεψη.

Ο Μασκ έχει δεσμευτεί για αλλαγές στις πρακτικές διαχείρισης του περιεχομένου στο Twitter, ενώ είναι αντίθετος σε “επιθετικές” αποφάσεις που έχει λάβει η εταιρία, όπως η απαγόρευση πρόσβασης στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ έχει υποσχεθεί ότι θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των “αυτοματοποιημένων λογαριασμών χρηστών” στην ίδια πλατφόρμα.

Ο Μασκ έχει καλέσει για την πραγματοποίηση τεστ σε τυχαία δείγματα χρηστών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί και δηλώνει ότι δεν έχει ακόμη διαβάσει “κάποια” ανάλυση ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί χρηστών αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 5% της βάσης των χρηστών του Twitter.

Ο ίδιος δήλωσε την Κυριακή “ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί να είναι ενδεχόμενα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ημερήσιων ενεργών χρηστών.”

Ανεξάρτητοι ερευνητές εκτιμούν ότι ένα ποσοστό μεταξύ 9% και 15% των εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, είναι πλαστοί μέσω της χρήσης κατάλληλου λογισμικού.