Ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε χθες Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά το τέλος της σχοινοτενούς διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη φημολογία για το μέλλον του προσωπικού της εταιρείας και αν ο νέος ιδιοκτήτης θα προβεί σε απολύσεις και αλλαγές. Μερικοί μάλιστα, υπάλληλοι πήγαν στην εταιρεία το βράδυ της Τετάρτης για να μοιραστούν τις ανασφάλειές τους με τον νέο ιδιοκτήτη ο οποίος μπήκε στα κεντρικά γραφεία κρατώντας… έναν πορσελάνινο νιπτήρα.

Έλον Μασκ: «Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter»

Στο μεταξύ, χθες ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε ότι αγόρασε το Twitter πριν από την προθεσμία που είχε ορισθεί από το δικαστήριο για την εξαγορά της εταιρείας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla επιβεβαίωσε τη συμφωνία με ένα tweet. «Αγαπητοί διαφημιστές του Twitter, ήθελα να επικοινωνήσω προσωπικά για να μοιραστώ τα κίνητρά μου για την απόκτηση του Twitter», έγραψε αρχικά. «Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το γιατί αγόρασα το Twitter. Τα περισσότερα από αυτά είναι λάθος».

Συνέχισε γράφοντας ότι απέκτησε την εταιρεία «επειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή ψηφιακή πλατφόρμα όπου μπορεί κανείς να συζητήσει με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία».

Όμως, έγραψε ο 51χρονος δισεκατομμυριούχος, «μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης τροφοδοτεί και εξυπηρετεί» είτε την ακροδεξιά είτε την άκρα αριστερά «καθώς πιστεύουν ότι αυτό είναι που φέρνει τα χρήματα, αλλά με αυτόν τον τρόπο, η ευκαιρία για διάλογο χάνεται».

«Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter», έγραψε ο Μασκ. «Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα».

Διαβάστε ακόμη: