Για τους Ολλανδούς της Reggenborgh η πώληση του πακέτου των μετοχών άνω του 30% που κατείχαν στην ΓΕΚ Τέρνα συνιστά μια άνευ προηγούμενου επιτυχία σε όλα τα επίπεδα.

Κατ’ αρχάς καταγράφουν τεράστιες υπεραξίες, καθώς αγόρασαν στα 4,5 ευρώ και πουλάνε άνω των 10 ευρώ ανά μετοχή, υπερδιπλασιάζοντας τα λεφτά τους.

Και η ρευστότητα αυτή που προκύπτει τους δίνει τη δυνατότητα να επενδύσουν ακόμη πιο ουσιαστικά στον Ελλάκτορα, τον οποίο πιστεύουν, στον οποίο ποντάρουν και ευελπιστούν ότι θα εξυγιάνουν δημιουργώντας νέες υπεραξίες.

Σύντομα, άλλωστε, αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Λ. Μπόμπολα με την ενεργοποίηση του προσυμφώνου που πήρε μερικές μέρες παράταση για την απόκτηση του 12,5% των μετοχών του Ελλάκτορα στο συμφωνηθέν ποσόν των 2,5 ευρώ ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερα, δηλαδή, από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία.

Το στοίχημα της διοικητικής τριανδρίας 

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σημειωθεί πως η έκβαση της εξυγίανσης της Ελλάκτωρ και της υλοποίησης του μεγάλου αυτού στοιχήματος συναρτάται κατ’ αρχάς από την ικανότητα της τριανδρίας του μάνατζμεντ (Χρ. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τούμπουρος, Ευθ. Μπουλούτας) να ανταποκριθεί και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τόσο φιλόδοξου επιχειρηματικού εγχειρήματος, κάτι που ακόμη –αν και είναι νωρίς για να είμαστε ακριβοδίκαιοι– προκαλεί επιφυλάξεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.