Κατά 56% έχει αυξηθεί η τιμή στο ελαιόλαδο συγκριτικά με το 2023 και 137% στην τριετία, όμως ήδη στην χονδρική αγορά φαίνονται σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΡΤ.
«Εδώ και ένα δίμηνο έχει ξεκινήσει μία σταδιακή μείωση της τιμής σε επίπεδο τιμών παραγωγού από τα ιστορικά υψηλά των 9,5 ευρώ το κιλό σήμερα βρισκόμαστε στα 7 ευρώ», τονίζει ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου, Μανώλης Γιαννούλης.
Βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι αναμένεται η παραγωγή. Το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος είναι η μείωση της κατανάλωσης κατά 40%. «Οι συνθήκες αυτές είναι πιθανό να πιέσουν τις τιμές περισσότερο προς τα κάτω» εξηγεί ο κ. Γιαννούλης.