Η συλλογή διαβρωμένων αυτοκινήτων του Ντάνιελ Άρσαμ θα παρουσιαστεί αργότερα αυτόν τον μήνα στο Λος Άντζελες, στο Μουσείο Αυτοκινήτου Πίτερσεν.

Η νέα έκθεση με τίτλο «Arsham Auto Motive» θα περιλαμβάνει μια σειρά από σύγχρονα γλυπτά που δίνουν τροφή για σκέψη και αφίσες που δημιούργησε ο Αμερικανός καλλιτέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Μέσα από τα γλυπτά που παρουσιάζονται στην έκθεση ο καλλιτέχνης ιστορικοποιεί το αυτοκίνητο – ένα πρότυπο της σύγχρονης εποχής – και τα συναφή σύμβολά του παρουσιάζοντας στον θεατή μια αχτίδα της μελλοντικής ιστορίας.

Οι δημιουργίες του Ντάνιελ Άρσαμ θυμίζουν πολύτιμα αυτοκίνητα, τα οποία εμφανίστηκαν σε ταινίες του Χόλιγουντ, Ford Mustang GT Fastback του 1968, Porsche 911 2022, Ferrari του 2018 και Porsche 356 Speedster του 1955, μεταξύ άλλων. Σε αυτά τα μοντέρνα αντικείμενα χυτεύει γεωλογικά υλικά, όπως άμμο, πυρίτη και χαλαζία. Το αποτέλεσμα κάνει τα έργα να φαίνονται σαν να είναι απολιθωμένα ή να έχουν ανακαλυφθεί αφού παρέμεναν θαμμένα για αιώνες.

Ο γεννημένος στο Κλίβελαντ καλλιτέχνης μετατρέπει καθημερινά αντικείμενα σε αρχαιολογικά κειμήλια του μέλλοντος με τη σήμα κατατεθέν τεχνική του.

«Είμαι ενθουσιασμένος που παρουσιάζω το έργο μου στην πόλη του Λος Άντζελες και την τεράστια κοινότητα των φίλων του αυτοκινήτου» είπε ο Ντάνιελ Άρσαμ σε δήλωσή του. «Ο σχεδιασμός αυτοκινήτων βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση εξέλιξης και αυτή η έκθεση προσπαθεί να αντικατοπτρίσει τόσο την προέλευση όσο και το μέλλον του» πρόσθεσε.

Ο Ντάνιελ Άρσαμ είναι καλλιτέχνης που συνδυάζει γλυπτική, αρχιτεκτονική και performance και ερμηνεύει ξανά υπάρχοντα υλικά και δομές για να δώσει ένα θεαματικό αποτέλεσμα στο κοινό.