Δολοφόνοι που «χτυπούν» με συντεταγμένο τρόπο σε δευτερόλεπτα κρύβονται πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από τα 100 βίντεο όπου φαίνεται οι δράστες να φόραγαν «αδιάφορα» ρούχα, ενώ ο οδηγός φορούσε ένα λευκό κράνος προκειμένου να μην πέσει σε μπλόκο της Τροχαίας, ενώ ο συνεπιβάτης φορούσε σκούφο και μάσκα.
Αρκετοί μάρτυρες που είδαν για δευτερόλεπτα τους δράστες στο σημείο αναφέρουν στις καταθέσεις τους δύο άτομα που έδρασαν με αθόρυβο τρόπο και εξαφανίστηκαν από το σημείο χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό ίχνος.

Η «πρόβα»

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάνουν λόγο για μια συγκεκριμένη «κατηγορία» δολοφόνων που πραγματοποιούν το σχέδιό τους μόνο όταν βεβαιωθούν ότι οι συνθήκες είναι σωστές και έχοντας κάνει πολλές φορές «πρόβα».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αποκρυπτογραφήσει σε μεγάλο βαθμό την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες, ωστόσο, προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα από κάμερες και στίγματα τα ίχνη των δολοφόνων για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Έξι ήταν τα άτομα

Σύμφωνα με αστυνομικού κύκλους, η ομάδα που ανέλαβε να δολοφονήσει τον Γιώργο Καραϊβάζ αποτελούνταν από έξι άτομα και οργάνωσε την επιχείρηση με πολύ καλή προετοιμασία προσαρμόζοντας τα δεδομένα που έλαβε στο modus operandi της. Είδαν ότι ο 52χρονος δημοσιογράφος δεν φοβόταν, δεν οπλοφορούσε και δεν ελάμβανε κανένα μέτρο ασφαλείας. Και άρα ήταν ένας εύκολος στόχος.
Έτσι επέλεξαν να χτυπήσουν αθόρυβα. Δεν χρειαζόταν να πάρουν καλάζνικοφ και χειροβομβίδες για να πάνε σε μάχη, αφού ο 52χρονος ούτε οπλοφορούσε, ούτε είχε συνοδεία. Δεν ήταν απαραίτητη μια θορυβώδης μηχανή μεγάλου κυβισμού για να ξεφύγουν από μια πιθανή καταδίωξη αστυνομικών, ούτε ομάδα υποστήριξης με μηχανές και οπλισμό που θα αναλάμβανε την κάλυψή τους και θα άνοιγε πυρ σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Εκτιμάται ότι επέλεξαν την τακτική της αθόρυβης προσέγγισης, της ελάχιστης παραμονής στον χώρο για να μην αφήσουν στοιχεία, ποντάροντας στον αιφνιδιασμό του θύματος.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.