search

ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οργισμένη αντίδραση από την Ουάσινγκτον-Ανεύθυνες οι δηλώσεις Σοϊλού

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απορρίπτει τα ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οργισμένη αντίδραση από την Ουάσινγκτον-Ανεύθυνες οι δηλώσεις Σοϊλού

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε οργισμένη απάντηση στο χθεσινό σχόλιο του Σουλεϊμάν Σοϊλού, χαρακτηρίζοντας ανεύθυνα τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και στέκονται αλληλέγγυες με την Τουρκία, τον πολύτιμο σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ.

Απορρίπτουμε και είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από οποιαδήποτε ανεύθυνα σχόλια που υποδηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν οποιονδήποτε ρόλο ή ευθύνη σε αυτήν την απεχθή επίθεση εναντίον Τούρκων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις τουρκικές αρχές στην έρευνά τους».

Χθες ο Σοϊλού εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά των ΗΠΑ δηλώνοντας: «Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας. Δεν δεχόμαστε, απορρίπτουμε, τα συλλυπητήρια των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συμμαχία μας με ένα κράτος που συντηρεί το Κομπάνι και θύλακες τρομοκρατίας πρέπει να συζητηθεί».

Ο Σοϊλού κατηγορεί τους μαχητές του PKK και συμμάχους τους, που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, ότι διέπραξαν τη φονική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Το PKK αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Διαβάστε ακόμη: