Ένα μικρό…οπλοστάσιο βρέθηκε στο διαμέρισμα του 78χρονου άνδρα που έγινε η έκρηξη και «ισοπέδωσε» ολόκληρο το εξαώροφο κτίριο στην Συγγρού.

Ο άνδρας μάλιστα νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό καθώς φέρει εγκαύματα από την έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις πρώτες του κουβέντες στην αστυνομία είπε ότι το μόνο που θυμάται είναι ότι ξύπνησε από μια έντονη μυρωδιά και στη συνέχεια πάτησε το διακόπτη για το φως και έγινε η έκρηξη.

Πηγές από την Ελληνική Αστυνομία σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης που σημειώθηκε στον ημιόροφο του κτιρίου της λεωφόρου Συγγρού, λένε πως «αν η χθεσινή ημέρα δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε δεκάδες νεκρούς».

Ο 78χρονος άνδρας έμενε στον ημιώροφο του κτιρίου όπου έγινε η έκρηξη και ήταν ουσιαστικά ο μόνος ένοικος του κτιρίου καθώς το υπόλοιπο στεγάζει γραφεία. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε γειτονικά κτίρια και έσπασαν τζάμια σε απόσταση 200 μέτρων.

Πάντως σε έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του 78χρονου εντοπίστηκε ένα «μίνι» οπλοστάσιο. Πρόκειται για παλαιομένο οπλισμό και συγκεκριμένα, ένα σκουριασμένο περίστροφο, ένα αεροβόλο και μια κυνηγετική καραμπίνα που είχε λήξει η άδειά της, βολίδες καθώς και περίπου 1.400 σφαίρες.

Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι είναι του Σκοπευτικού Συλλόγου.

Ανατροπή στις έρευνες για την έκρηξη στη Συγγρού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη στη Συγγρού.

Γι’ αυτό το λόγο, έχουν διοριστεί δύο πραγματογνώμονες που έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» όλα τα στοίχεια που εντοπίστηκαν στο κτίριο.

Τα νεότερα στοιχεία, ωστόσο, ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε για την έκρηξη γιατί το κτίριο με τον αριθμό 3 της Λεωφόρου Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7.

Όπως φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στο διαμέρισμα του κτιρίου 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Έκρηξη στη Συγγρού: «Μίνι» οπλοστάσιο στο σπίτι του άντρα που έγινε η έκρηξη - Το κτίριο δεν είχε παροχή φυσικού αερίου

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος.

Μόλις η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη στην Συγγρού φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής.

Δύο τραυματιές, ο 78χρονος ένοικος του διαμερίσματος με πολλαπλά τραύματα και μια ηλικιωμένη, ελαφρά τραυματίας, καθώς και υλικές ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα, κατάστηματα αλλά και γραφεία είναι ο απολογισμός της έκρηξης που «σήκωσε» δύο οικοδομικά τετράγωνα.

https://www.youtube.com/watch?v=An0beWqXB80&ab_channel=TVmax

Έκρηξη στη Συγγρού: «Μίνι» οπλοστάσιο στο σπίτι του άντρα που έγινε η έκρηξη - Το κτίριο δεν είχε παροχή φυσικού αερίου Έκρηξη στη Συγγρού: «Μίνι» οπλοστάσιο στο σπίτι του άντρα που έγινε η έκρηξη - Το κτίριο δεν είχε παροχή φυσικού αερίου