Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού, πιο συγκεκριμένα στο 6ωροφο κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 3, σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά την έκρηξη στο εξαώροφο κτίριο έπιασε φωτιά ενώ έχει τραυματιστεί ένας άντρας 78 ετών.

Ο άντρας έχει μεταφερθεί στα εξωτερικά ιατρεία του χειρουργικού τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο και φέρει τραύματα σε άνω και κάτω άκρα, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την πυροσβεστική υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού – Ζημιές και στα απέναντι κτίρια

Από το ωστικό κύμα έχουν έσπασαν τζαμαρίες ακόμη και στην απέναντι πλευρά της Συγγρού. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις, Αστυνομία, καθώς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Έρευνες διεξάγονται για τα αίτια της έκρηξης.

Στην περιοχή βρίσκονται αυτή την ώρα πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ), προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Σημειώνεται επίσης ότι η αστυνομία έχει κλείσει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή πού σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκε τόσο στα νότια προάστια, όπως το Καλαμάκι, όπως και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Ζημιές έχουν προκληθεί και στα απέναντι κτίρια. Μικρές ζημιές έχουν προκληθεί και στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού – Δείτε φωτογραφίες:

 

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού με έναν τραυματία Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού με έναν τραυματία Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού με έναν τραυματία Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού με έναν τραυματία Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη Λεωφόρο Συγγρού με έναν τραυματία