Μπορεί τα ρεπορτάζ σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο «να δίνουν και να παίρνουν» σχετικά με την διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών εντός του προσεχούς έτους, είτε την Άνοιξη, είτε το Φθινόπωρο, ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι εκλογές, εκτός απροόπτου, δεν θα γίνουν μέσα στο 2022 αλλά με την εξάντληση της θητείας της κυβέρνησης περί τον Ιούνιο του 2023!

Έγκυροι κύκλοι υποστηρίζουν πως στο Μέγαρο Μαξίμου η άποψη που πλέον κυριαρχεί είναι της ολοκλήρωσης της κυβερνητικής θητείας και η μη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες!

Στο περιβάλλον του πρωθυπουργού φέρεται να εκτιμούν πως η κυβέρνηση μετά από 2,5 χρόνια διαχείρισης πανδημίας και λοιπών απρόβλεπτων αντιξοοτήτων και παραμέτρων, θα έχει την δυνατότητα να παράγει έργο και να δρέψει καρπούς!

Και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μπροστά της το αφήγημα της ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας, οι ρυθμοί αύξησης της οποίας εκτινάσσονται, πέραν των προβλέψεων και του αναμενόμενου!

Καθώς επίσης και η ολική επιστροφή του τουρισμού σε επίπεδα υψηλότερα ακόμη και εκείνων του ιστορικού 2019!

Opinion Poll: Προβάδισμα 14 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτοχρόνως η εξυγίανση των τραπεζών, οι θετικές αξιολογήσεις των διεθνών οίκων για πιστωτικά ιδρύματα και εθνική οικονομία, αλλά και η αναβάθμιση επενδυτικής βαθμίδας, δημιουργούν νέα δεδομένα τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων, την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την υποστήριξη της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο!

Παράλληλα η κυβέρνηση έχει μπροστά της να υλοποιήσει διαγωνισμούς του Δημοσίου όπως η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττική οδού, οι 4 επεκτάσεις ύψους άνω των 1,5 δις., την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίου, αυξήσεις κεφαλαίου όπως για παράδειγμα της Εθνικής τράπεζας, αλλά και μεγάλα κατασκευαστικά έργα που θα ξεπεράσουν τα 13 δις. ευρώ!

Υπό αυτό το πρίσμα, μετά τις μεγάλες επιτυχίες με τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών Alpha και Πειραιώς, την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, αλλά και την ιστορική συμφωνία με την Γαλλία για τις φρεγάτες που θωρακίζει τη χώρα και διασφαλίζει τη στρατιωτική συμμαχία με την κυρίαρχη δύναμη στην Μεσόγειο, η κυβέρνηση θα επιδιώξει μέσα στο 2022 να κατοχυρώσει το εθνικό της έργο στην οικονομία και το επιχειρηματικό γίγνεσθαι και παράλληλα να προωθήσει το πλήθος των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα αναμορφώσουν την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες!

Υπό αυτή την οπτική γωνία, οι εκλογές θα προσδιοριστούν για το τέλος της τετραετίας με το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις, στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και το πρόσωπο που θα προκύψει μέσα από αυτές, αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στον κυρίαρχο ρόλο του Αλέξη Τσίπρα!