Σήμερα (28/04), ο Συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Μιτχάτ Σαντζάρ, προχώρησε σε τοποθέτηση στήριξης στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, πολιτικό αντίπαλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, τη 14η Μαΐου.

Ο Μιτχάτ Σαντζάρ ανέφερε ότι «βλέπουμε αυτές τις εκλογές, ως τις κρισιμότερες στην ιστορία της Τουρκίας. Έχουμε δύο στρατηγικούς στόχους.

Ο πρώτος, είναι να τερματισθεί το μονοπρόσωπο καθεστώς. Ο δεύτερος, είναι να δημιουργηθεί η δύναμη με τη μεγαλύτερη επιρροή στον δημοκρατικό μετασχηματισμό. Ο τρόπος για να τερματισθεί το καθεστώς του ενός ατόμου, είναι μέσω των προεδρικών εκλογών.

Από τη μία, είναι ο υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας, που θέλει να μονιμοποιήσει το καθεστώς Ερντογάν. Από την άλλη, υπάρχει ο Kιλιτσντάρογλου, ο οποίος υποσχέθηκε να αλλάξει το καθεστώς. Οι στόχοι μας συμπίπτουν με αυτούς του Kιλιτσντάρογλου, στο σημείο τερματισμού του καθεστώτος ενός ανδρός. Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον Kιλιτσντάρογλου», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Διαβάστε ακόμη: