Ο Σπύρος Πνευματικός, υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και η Κέλλυ Σταμούλη, υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Πνευματικός σχολίασε την δημοσκόπηση της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» που δείχνει την ΝΔ να ανακτά τις μονάδες που έχασε μετά την τραγωδία των Τεμπών, και να αποκτά 7 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από τη ΝΔ;

«Η 4ετής θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη νομίζω ότι ήταν κατά τη γνώμη μου πετυχημένη, βαθμολογείται με ένα θετικό πρόσημο. Νομίζω ότι το καλύτερο προγνωστικό στοιχείο για το μέλλον είναι το παρελθόν και βασιζόμενοι σε αυτό, μπορούμε να περιμένουμε πάρα πολύ καλά πράγματα. Ο Αριστοτέλης είχε πει πως χαρακτηριζόμαστε από τη συμπεριφορά μας, ότι η αριστεία δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά συνήθεια. Η κυβέρνησή μας νομίζω ότι έχει επιδείξει τέτοια χαρακτηριστικά που να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχει χαραχθεί ο δρόμος για την επόμενη 4ετία και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα για την χώρα μας», είπε αρχικά.

Για τον τομέα της υγείας και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων ο κ. Πνευματικός σχολίασε πως, «ο τομέας της υγείας είναι συνυφασμένος με τον τομέα του δημοσίου. Αν θέλουμε να θεωρήσουμε .Όλη την εικόνα του κράτους ως μία ενιαία οντότητα να αποφασίσουμε ότι πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με το βαθύ κράτος. Αν θέλουμε να φτιάξουμε τον τομέα της υγείας πρέπει να κάνουμε ριζικές τομές. Πρέπει να γί8νουν ριζικές αλλαγές στα πάντα και νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την πάρει αυτή την απόφαση και πραγματικά θα κάνει το επόμενο βήμα, αξιολόγηση παντού, είναι πολλά πράγματα. Αγαπώ την Υγεία, την ακολουθώ πιστά, αγαπάω τους ασθενείς και θεωρώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης φτάνει να αποφασίσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε τις ρήξεις που πρέπει να κάνουμε για να βελτιωθεί το σύστημα. Από την πλευρά του ο κ. Χατζηγιαννάκης μίλησε σχετικά με την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά».

«Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μία φορά, ακούγοντας τις προτροπές και συμβουλές του εξ Αμερικής σύμβουλού του, μάστορα της προπαγάνδας, πάλι αρχίζει την κινδυνολογία, την προπαγάνδα την τοξικότητα για να μπορέσει να κρύψει τις ανεπάρκειες τις δικές του και της κυβέρνησής του. Αν πράγματι ήθελε ρήξη με το βαθύ κράτος ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να τοι έχει κάνει, θα μπορούσε να μας έχει πει με ποιον τρόπο διορίστηκε μετά το πόρισμα στα Τέμπη, ο συγκεκριμένος φύλακας – σταθμάρχης της Λάρισας, θα μπορούσε να μας πει πως πορεύτηκε η κυβέρνησή του όλα αυτά τα χρόνια», υπογράμμισε με τη σειρά του.

«Άρα το να έρχεται έναν μήνα πριν τις εκλογές και να κουνάει το δάχτυλο μιλώντας για συμφορά, η παράταξη που έφερε τη χώρα στα μνημόνια, λες και η χώρα γεννήθηκε το 2015 δεν υπήρχε πριν, δεν είχαμε μνημόνια, δεν είχαμε ουρές ανασφάλιστων έξω από τα νοσοκομεία. Η ΝΔ καταδίκασε το ΕΣΥ, τον δημόσιο χώρο, τη δημόσια διοίκηση, με πρακτικές του παρελθόντος που πληρώνει ο ελληνικός λαός», συνέχισε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Για τα προεκλογικά «συνθήματα» του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο κ. Χατζηγιαννάκης πως, «προφανώς και δεν μπορούμε να ξοδεύουμε αλόγιστα, ούτε όταν κυβερνήσαμε τη χώρα ξοδέψαμε αλόγιστα, ίσα ίσα προσπαθήσαμε με τις θυσίες του λαού να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τα δημοσιονομικά, να ρυθμίσουμε το χρέος και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, αφήσαμε και ένα μαξιλάρι που το παραδώσαμε στην επόμενη κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, 37 δις ευρώ. Αυτό έχει να κάνει με τις πολιτικές που ακολουθεί».

ΠΑΣΟΚ: Θα συνεργαστεί και με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η κ. Σταμούλη ανέφερε πως, «οπωσδήποτε προσβλέπουμε σε προγραμματικές συγκλίσεις υπό την ομπρέλα της πολιτικής συναίνεσης πάντα. έχουμε δει ότι η χώρα δεν έχει καθόλου αντίβαρα. Γι’ αυτόν τον λόγο με την τραγωδία των Τεμπών αποκαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες του κράτους. Όταν λέμε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τώρα να κάνει όλες αυτές τις τομές, αναρωτιόμαστε γιατί δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Συνεπώς αφού δεν υπάρχουν αντίβαρα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να έχουμε συγκυβερνήσεις. Γιατί ο ένας πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι και κάνει πραγματικά ό,τι θέλει».

«Όλες οι χώρες οι σοβαρές που παράγουν κυβερνητικό έργο έχουν συγκυβερνήσεις», επεσήμανε συμπληρωματικά.

Δημοσκόπηση «Βήματος Κυριακής»: Ανακτά το χαμένο έδαφος η Ν.Δ. – Στο 6,9% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την πρώτη δημοσκόπηση που έβγαλε το «Βήμα της Κυριακής» στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σταθερά στην δεύτερη θέση ο κ. Χατζηγιαννάκης σχολίασε: «Θυμίζω το εξής, μόλις προχθές ο επικοινωνιολόγος του κ. Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να μάθουμε από πού πληρώνεται, ήταν ο ίδιος επικοινωνιολόγος της Χίλαρι Κλίντον. Θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί την έχουν ‘’ξαναπατήσει’’ πολλές φορές με τις δημοσκοπήσεις, η δημοσκοπική κάνει την δουλειά της απέναντι σε ένα δείγμα που υπάρχει. Η Metron Analysis αμέσως μετά τα Τέμπη έδινε την διαφορά στο πεντέμισι, όταν όλες οι υπόλοιπες έδινα στο τρία την διαφορά, τώρα δίνει επτάμισι, μπορεί σε λίγες μέρες να δείξουν και δέκα μισό. Το ζήτημα είναι ότι η δημοσκόπηση που ζούμε εμείς μέσα στην κοινωνία που λέει ότι ο απογοητευμένος ψηφοφόρος της Ν.Δ. μετά την τραγωδία στα Τέμπη έλεγε ‘’δεν γυρίζω στην Ν.Δ.’’».

Ενώ, η κα. Σταμούλη για την ίδια δημοσκόπηση σχολίασε αν μπορεί βάσει των ευρημάτων το ΠΑΣΟΚ να είναι το βαρύμετρο των εξελίξεων : «Από την στιγμή που είναι διψήφιο το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ πληρείται ο όρος για την κυβέρνηση συνεργασίας. Είμαι σίγουρη ότι θα ανέβει το ποσοστό αυτό, ειδικά τώρα που δείξουμε πόσο σταθερό και ελπιδοφόρο είναι το πρόγραμμά μας. Θεωρώ ότι ο κόσμος θα επιστρέψει και θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ».

Διαβάστε περισσότερα