Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις για την προκήρυξη των εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν την 9η Απριλίου. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση να μετατεθεί το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για την 28η Φεβρουαρίου και να λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 03 Μαρτίου, όπου θα «κλειδώσει» και η απόφαση για τον κατώτατο μισθό, η οποία θα ισχύει από την 1η Απριλίου.

Από εκεί και ύστερα, «ανοίγει» ο δρόμος για την προκήρυξη των εκλογών, με όλο και περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν λόγο για την 9η Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη. Ακούστηκε και η 8η Μαρτίου, πλην, όμως, προγραμματίζεται η επίσκεψη αξιωματούχου από το εξωτερικό, στη χώρα μας. Μάλιστα, ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, παραδέχθηκε ότι για την πραγματοποίηση των εκλογών την 9η Απριλίου, η Βουλή θα πρέπει να έχει «διαλυθεί» έως τη 10η Μαρτίου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μέχρι αυτή την ώρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κοινοποιήσει στον ευρύτερο κύκλο του πώς θα γίνει η προκήρυξη των εκλογών, πέρα από την ενημέρωση που αυτονόητα θα κάνει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η μία εναλλακτική αφορά τη διεξαγωγή ενός υπουργικού συμβουλίου με… πανηγυρικό χαρακτήρα και η άλλη, ο κ. Μητσοτάκης, με ένα συμβατικό διάγγελμα, να ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις στους πολίτες.

Μετά την προκήρυξη των εκλογών, μάλιστα, αναμένεται να λάβει χώρα και μία… πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της κεντρικής επιτροπής, πιθανότατα στα γραφεία του κόμματος, ενώ, μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα αρχίσει τις περιοδείες.

Πέρα από την προκήρυξη των εκλογών, στην κυβέρνηση καλούνται να λάβουν αποφάσεις και για δύο κομβικά πόστα. Η πρώτη, μοιάζει ειλημμένη: Η αντικατάσταση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, από τον Υπουργό Επικρατείας, Ακή Σκέρτσο, αφού ο κ. Οικονόμου θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδας.

Για τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου, «ακούγεται» η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, η οποία θα έχει κομβικό ρόλο στην επικοινωνιακή ομάδα της παράταξης, στην πορεία προς τις κάλπες. Παραμένει εκκρεμότητα ποιος θα αναλάβει υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη και θα φέρει εις πέρας τις εκλογές.

Διαβάστε ακόμη: