Ενα βήμα πιο κοντά στο όνειρο ενός νέου γηπέδου βρίσκονται οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι ύστερα από την έγκριση που πήρε το έργο επέκτασης του Etihad Stadium, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ξενοδοχείου και μουσείου.

Η αναμόρφωση του North Stand στο Etihad σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Populous, θα αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου κατά περισσότερες από 5.000 θέσεις. Επιπλέον, ένα κτήριο δίπλα σε μία πλατεία με στέγαστρο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 400 κλινών, μουσείο και κατάστημα του συλλόγου. Μπαρ με θέα στον αγωνιστικό χώρο θα ενσωματωθεί στο πάνω μέρος του North Stand, στην κορυφή του οποίου θα προστεθεί μία «εμπειρία βόλτας στην οροφή του σταδίου». Αυτό είναι παρόμοιο με την κατασκευή του Populous πάνω από το γήπεδο της Tottenham Hotspur στο βόρειο Λονδίνο που εγκαινιάστηκε το 2019.

Η επέκταση προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2026 και είναι στο πλαίσιο της ανάπλασης του Etihad Campus όπου το αρχιτεκτονικό γραφείο δημιουργεί την Co-op Live αρένα, η οποία θα εγκαινιαστεί το 2024.

«Για το Populous είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να παρακολουθεί την υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ, το οποίο απέχει μόνο δύο βήματα από ένα άλλο πρότζεκτ μας, την Co-op Live αρένα», ανέφερε το στέλεχος του αρχιτεκτονικού γραφείου Mike Thrice. «Αυτά τα δύο εγχειρήματα αντιπροσωπεύουν δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του Μάντσεστερ -ποδόσφαιρο και μουσική- και θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τη συγκεκριμένη περιοχή, προσελκύοντας επισκέπτες και επιτυγχάνοντας περαιτέρω αναζωογόνηση», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: