Απόλυτα έγκυρες τραπεζικές πηγές που ενεπλάκησαν ενεργά στην υπόθεση, με πληροφορούν ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης της υπερχρεωμένης Χαλυβουργίας Ελλάδος, του επιχειρηματία Μάνεση, που επιμελήθηκε κυρίως η Alpha Bank και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η καθαρογραφή της υπόθεσης!

Για την αντικειμενικότητα της σχετικής είδησης, η στήλη την επιβεβαίωσε και από αρμόδιες έγκυρες τραπεζικές πηγές!

Στην πράξη, για να καταλαβαίνετε, το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα Haircut της τάξης του 87% στα χρέη μαμούθ της Χαλυβουργίας Ελλάδος προς την ΔΕΗ, τα οποία ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ (82 εκατ. αν δεν απατώμαι) ενώ το υπόλοιπο 13% των οφειλών προς την εισηγμένη επιχείρηση θα καταβληθεί μέσα από 3μηνιαίες καταβολές επί μία 10ετία!

Αναμφίβολα πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη για την βιομηχανία, της οποίας παρεμπιπτόντως η ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ δεν της είχε κόψει τη ρεύμα, παρά τα χρέη των 82 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με την Χαλυβουργική των Αγγελόπουλων, που για χρέος 20 εκατ. ευρώ της είχαν κατεβάσει τους διακόπτες!

Αντιθέτως η εξέλιξη αυτή είναι πολύ αρνητική για την ΔΕΗ η οποία και θα πρέπει να διαγράψει απαιτήσεις από τους ισολογισμούς της και τις λογιστικές καταστάσεις!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ παρέστη στο δικαστήριο και διεκδίκησε τα οφειλόμενα, τασσόμενη κατά του σχεδίου εξυγίανσης, το οποίο ωστόσο στήριξαν οι λοιποί πιστωτές, μεταξύ των οποίων συστημικές τράπεζες, servicers και ξένα funds που εξυπηρετούν τις δικές τους προσωπικές επιχειρηματικές και οικονομικές σκοπιμότητες!