Το πρωί της Τρίτης, σε μια διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, συζητήθηκαν οι σχετικές αιτήσεις των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και των γονέων της Καρολάιν Κράουτς για το ζήτημα της επιμέλειας και της επικοινωνίας με τη μικρή Λυδία.

Η μητέρα της Καρολάιν έχει ζητήσει να αλλάξουν οι ώρες και ο τρόπος επικοινωνίας των παππούδων της μικρής, καθώς πλέον διαμένει με την εγγονή της στις Φιλιππίνες.

Οι γονείς του πιλότου ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2021 εκδόθηκε οριστική απόφαση που ανέθετε την επιμέλειά της στους γονείς της Καρολάιν, αναγνωρίζοντας και δικαίωμα επικοινωνίας με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Καλείται το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν με τα ξαδελφάκια της ή θα επιστρέψει εδώ» ανέφερε ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν.

«Όλη η προσπάθεια είναι για το καλό του παιδιού και μόνο. Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες» είπε ο δικηγόρος των γονέων του πιλότου, κ. Σκιαδάς, και τόνισε: «Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας. Αν παρέμενε το παιδί στην Αλόννησο, δεν θα προχωρούσαν σε τέτοια κίνηση. Βασικός σκοπός είναι να επιστρέψει το παιδί στην Ελλάδα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα το προφίλ του κατηγορουμένου.

Από την πλευρά των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κατέθεσε μια καθηγήτρια του καταδικασμένου πιλότου.

 

Διαβάστε ακόμη: