Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον διευθυντή Ασφαλείας Πέτρο Τζεφέρη, ο οποίος επισήμανε τη μεθοδικότητα των αστυνομικών, που έχτισαν, όπως είπε, σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

«Σε όλες τις υποθέσεις δίνουμε τόπο και ψυχή» ανέφερε ο κ. Τζεφέρης.

«Σε αυτήν», συνέχισε, «είχαμε έναν λόγο παραπάνω», ενώ τόνισε πως επρόκειτο για δύσκολη υπόθεση καθώς δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία, και «η αστυνομία δεν λειτουργεί με υποψίες αλλά με δικογραφίες».

«Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα» είπε ο κ. Τζεφέρης. Πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος.

Ακολούθως, η διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στην ερευνα που έγινε από τα εργαστήρια: Για τα αποτυπώματα, το DNA, ακόμη και για να δημιουργηθεί σκίτσο βάσει των περιγραφών του Μπαμπη Αναγτνωστόπουλου. Εξαιρετικά κρίσιμη, είπε η κυρία Μηνιάτη, ήταν η έρευνα από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων όπου προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τη μαρτυρία του Αναγνωστόπουλου.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας κ.Ζαχαράκης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης. Τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από τα εργαστήρια τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έδειξαν ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία. Βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, υπήρχαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος, αλλά ήταν μόλις διακρινόμενα και αυτό δημιούργησε κενά για το χρόνο που έλεγε ότι ήταν δεμένος.

Οι χώροι είχαν ερευνηθεί, διαπιστώσαμε ότι είχε παραβιασθεί παράθυρο στο υπόγειο και ενδεχομένως να είχαν μπει από εκεί οι δράστες που περιέγραφε ο 32χρονος. Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος. Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα όπως η κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και το τηλέφωνο του συζύγου.

Συλλέξαμε πλήθος υλικού και μαρτυρίες, αλλά και από τον έλεγχο του σπιτιού δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων στο σπίτι πέραν του ζευγαριού

Το γεγονός αυτό μας έστρεψε στο σύζυγο

Οι ενδείξεις έδειχναν πιθανή συμμετοχή του συζύγου στη δολοφονία του θύματος
Ξαναφέραμε το σύζυγο να του θέσουμε τα νέα ερωτήματα εκείνος μίλησε για τη σχέση με τη σύζυγό του και το παιδί του
Ειπε πως δεν ήθελε να εξαπατήσει και να πει ψέματα, αλλά ότι ήθελε να μείνει με το παιδί του και γρήγορα ομολόγησε και είπε πως ένας διαπληκτισμός με τη σύζυγό του και κατέληξε στη δολοφονία
στη συνέχεια περιέγραψε όλες τις κινήσεις του

liveertmain

Η ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζούγρη εναντίον του, περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

-Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και
-Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

  • ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:

  • ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
  • Ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας:

α)του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν

β) παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές