Στις 8 Απριλίου προσδιορίστηκε η έναρξη της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο κι όχι μόνο.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τη σύζυγο του Καρολάιν Κράουτς μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις 8 Απριλίου ξεκινάει η δίκη για την δολοφονία της Καρολάιν

Στις 8 Απριλίου ξεκινάει η δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ο κατηγορούμενος πολίτος, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, θα δικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της κακοποίησης ζώου, της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές και της ψευδούς κατάθεσης.

Για την ανθρωποκτονία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντιμετωπίζει ισόβια και για το αδίκημα της κακοποίησης ζώου κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Σχετικά με την ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση, η ποινή που προβλέπεται είναι μέχρι τρία έτη, ενώ για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας μπορεί να του επιβληθεί ποινή μέχρι ένα έτος.

Η ακροαματική διαδικασία δεν θα είναι μακρά, καθώς η λίστα των μαρτύρων που θα καταθέσουν στο δικαστήριο δεν περιλαμβάνει πολλά πρόσωπα, με σημαντικότερους ίσως τους αστυνομικούς που θα περιγράψουν όσα αντίκρισαν όταν έσπευσαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αλλά και την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της αδικοχαμένης Καρολάιν. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεσή της, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στις 4 με 5 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου και συμπεραίνεται ότι «δεν επήλθε ακαριαίως, αλλά ήταν αγωνιώδης».

Ο 33χρονος πιλότος την ώρα της δίκης, για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μείνει πιστός στην υπερασπιστική γραμμή που είχε χαράξει κατά την ανάκριση, ότι «δεν προσχεδίασε το έγκλημα και ότι δεν είχε κανένα κίνητρο για να το διαπράξει».

Μάλιστα, θα δηλώσει μετανιωμένος για ό,τι έπραξε και θα τονίσει, όπως κάνει ήδη μέσα από τη φυλακή, πως απόλυτη προτεραιότητά του είναι να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στην κόρη του, τη μικρή Λυδία, η οποία μεγαλώνει πλέον με τους γονείς της Καρολάιν στην Αλόννησο.

Γλυκά Νερά: «Καταπέλτης» η εισαγγελική πρόταση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο