Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας των Εκκλησιαστικών Τεχνών και ο Δήμος Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ συνδιοργανώνουν Έκθεση με τίτλο «ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ 2023 – Άγιοι της Μικράς Ασίας και σκηνές του βίου τους».

Η έκθεση που θα περιλαμβάνει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, τα οποία εμπνέονται από τους βίους των Αγίων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης θα εγκαινιασθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο), όπου θα φιλοξενείται από 13/12/2023 έως 30/01/2024, λειτουργώντας από Τρίτη έως Παρασκευή 11:00 – 19:00 και από Σάββατο έως Κυριακή 10:00 – 15:00.

Επίσης, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ξενάγηση από τον Επιμελητή της Εκθέσεως κ. Ευάγγελο Παππά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε ομάδες ενοριών, φορέων, συλλόγων και σχολικά ή πανεπιστημιακά τμήματα, κατόπιν προηγουμένης συνεννοήσεως.

Κατά τα εγκαίνια θα τελεσθεί Αγιασμός και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας των Εκκλησιαστικών Τεχνών. Η τελετή των εγκαινίων θα μεταδοθεί διαδικτυακά από τον ιστότοπο ecclesiatv.gr

Διαβάστε ακόμη: