Απεβίωσε την Τετάρτη 25 Αυγούστου ο Κώστας Ιωαννίδης, ο γνωστός συλλέκτης, άνθρωπος του πολιτισμού και της τέχνης και φίλος της Σύρου, στην οποία είχε εξοχική κατοικία στην Ποσειδωνία.

Ο Κώστας Ιωάννιδης, ως συλλέκτης έργων τέχνης, έχει προσφέρει σημαντικά στην αποκέντρωση της τέχνης ανά την Ελλάδα, διοργανώνοντας εκθέσεις Ελλήνων ζωγράφων σε συνεργασία με δήμους και πινακοθήκες της χώρας.

Το επίκεντρο της δράσης του ήταν η Σύρος, καθώς στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με δικές του πρωτοβουλίες και συνεργασίες διοργανώθηκαν δεκάδες εκθέσεις ζωγραφικής και άλλων τεχνών πολύ σημαντικών Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Πρόκειται για μια ξεχωριστή προσωπικότητα ιδιαίτερα αναγνωρισμένη στο χώρο του πολιτισμού.

Ο εκλιπών είχε τιμηθεί ως επίτιμος δημότης από τον Δήμο Ερμούπολης, αλλά και για την προσφορά του στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα από τον Δήμο Ποσειδωνίας και άλλους τοπικούς συλλόγους και φορείς, ως αναγνώριση του έργου του και των σημαντικών δωρεών του.

Ο Κώστας Ιωαννίδης ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, απεβίωσε στην αγαπημένη του Σύρο κατά τη διάρκεια των φετινών του διακοπών, παραθερίζοντας στο νησί για ένα ακόμη καλοκαίρι.