Λίγο πριν τις 11 το πρωί προσγειώθηκε στο Ισραήλ και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Air Force One, το αεροπλάνο που μετέφερε στη χώρα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι η σημερινή προγραμματισμένη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ πραγματοποιείται σε βαρύ κλίμα, καθώς υπάρχουν φόβοι για την ασφάλειά του.

Αργά χθες το βράδυ η Ιορδανία ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη με τον Τζο Μπάιντεν και τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Παλαιστίνης, στο Αμμάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφθασε στο Τελ Αβίβ σε ένα έκτακτο ταξίδι υψηλών απαιτήσεων στο Ισραήλ, ειδικά μετά τη φονική έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, καθώς Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αλληλοκατηγορούνται για το χτύπημα. Η έκρηξη σηματοδοτεί μια νέα επικίνδυνη φάση στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, ο οποίος απειλεί να επεκταθεί σε περιφερειακό επίπεδο, κάνοντας ακόμα δυσκολότερο το έργο του Αμερικανού προέδρου.

Ο Τζο Μπάιντεν επιδιώκει, με την επίσκεψή του, να διατρανώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, που για την εξάλειψη της Χαμάς, ενώ παράλληλα πιέζει για τρόπους ανακούφισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Σύμφωνα με τους Τimes of Israel, όλοι οι δρόμοι γύρω από το αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν, είναι κλειστοί, ενώ ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας περιπολούν στο Τελ Αβίβ.

Εκατοντάδες ένοπλες ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται μπροστά από οδοφράγματα γύρω από τον χώρο όπου ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Mπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφέρει το BBC.

Διαβάστε ακόμη: