Υπάρχουν κάποια σημεία ή αντικείμενα στο σπίτι, που σχεδόν πάντα ξεχνάμε να καθαρίσουμε. Ακόμα και οι πιο σχολαστικοί με την καθαριότητα. Ακόμα κι εσύ.

Βασικά, δεν τα ξεχνάμε ακριβώς. Κάποιες φορές απλώς βαριόμαστε να τα καθαρίσουμε ή θεωρούμε ότι είναι λιγότερο σημαντικά από άλλα σημεία. Ωστόσο, η αλήθεια διαφέρει.

Δες ποια είναι αυτά τα σημεία, ώστε να την επόμενη φορά να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος.

Τους διακόπτες

Ενώ αγγίζεις καθημερινά τους διακόπτες στο σπίτι, σχεδόν πάντα ξεχνάς να τους καθαρίσεις. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας να το κάνεις συχνά, γιατί γίνονται εστίες μικροβίων. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό μαντιλάκι.

Τον απορροφητήρα

Jenny.Gr

Ακόμα κι αν λατρεύεις το καθάρισμα της κουζίνας, σίγουρα ξεχνάς να καθαρίσεις τον απορροφητήρα. Η βρωμιά και η σκόνη που συσσωρεύονται σε αυτή την περιοχή κάθε φορά που μαγειρεύεις, πρέπει να κάποια στιγμή να φύγουν από εκεί. Με την πάροδο του χρόνου ο απορροφητήρα της κουζίνας μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει ένα λιπαρό στρώμα, και σίγουρα δεν το θέλεις αυτό.

Το τηλεχειριστήριο

Ξέρεις πόσα μικρόβια βρίσκονται καλά κρυμμένα στο τηλεχειριστήριο; Πολλά, και σίγουρα αν δεν το καθαρίζεις συχνά, θα γίνουν ακόμα περισσότερα.

Τους κάδους απορριμμάτων

Ναι, αλλάζεις συχνά τις σακούλες σκουπιδιών. Κάνεις τα κατάλληλα κόλπα για να αποφύγεις τη δυσοσμία. Αλλά, πόσο συχνά τους καθαρίζεις; Ε, πρέπει να δίνεις κι εκεί βάση, γιατί τα μικρόβια είναι πολλά.

Την επιφάνεια πάνω από το ψυγείο

Για πολλούς είναι σαν να μην υπάρχει. Μπορεί και για σένα. Όσο καλά κι αν καθαρίζεις το ψυγείο σου, μάλλον ξεχνάς την επιφάνεια στο πάνω μέρος. Ή απλώς βαριέσαι να την καθαρίσεις. Πάρε ένα υγρό πανί και απλώς πέρασέ κι από εκεί.

Την κουρτίνα του μπάνιου

Σκέψου πόση υγρασία συσσωρεύεται εκεί. Και είναι λογικό. Αλλά επειδή δεν είναι υγιεινό να κάνεις μπάνιο και να υπάρχει ένα στρώμα βρωμιάς στην κουρτίνα του μπάνιου, απλώς καλό είναι να τη βάζεις πιο συχνά στο πλυντήριο.

Το πλυντήριο πιάτων

Ποτήρια, πιάτα, άπειρα αντικείμενα που καθαρίζονται εκεί καθημερινά. Ε, με τόση υγρασία, τα άλατα και η μούχλα είναι δεδομένα. Γι΄αυτό, να θυμάσαι να καθαρίζεις λίγο πιο συχνά το πλυντήριο πιάτων.

Διαβάστε ακόμη: