Έφοδο σε πέντε τράπεζες στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος,  πραγματοποιεί ο οικονομικός εισαγγελέας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.

Η έρευνα αφορά τράπεζες που βρίσκονται στο Παρίσι και στη συνοικία La Defense, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δεν κατονομάζει τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται.

Η Societe Generale SA δήλωσε ότι τα κεντρικά γραφεία της στη Γαλλία ερευνώνται σε σχέση με την έρευνα, σύμφωνα με την τράπεζα, ενώ η εφημερίδα Le Monde κατονόμασε επίσης τις HSBC Holdings Plc, BNP Paribas SA, Societe Generale SA και Natixis ως μέρος της έρευνας.

Οι πρακτικές cum-cum

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και συνδέονται με τις λεγόμενες πρακτικές “cum-cum”, μέσω των οποίων πλούσιοι πελάτες προσπαθούσαν να αποφύγουν τη φορολόγηση των μερισμάτων μέσω πολύπλοκων νομικών δομών.

“Οι εν εξελίξει επιχειρήσεις, οι οποίες απαιτούσαν προετοιμασία αρκετών μηνών, διεξάγονται από 16 ανακριτές και περισσότερους από 150 ερευνητές”, ανέφερε το PNF σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης.

Διαβάστε περισσότερα