Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρόνια, σε πλοιάρχους και πληρώματα που βρίσκονται εν πλω, επικοινωνώντας μαζί τους τηλεφωνικά, μέσω του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ που για μια ακόμα χρονιά κρατήσατε ψηλά τη σημαία της ελληνικής ναυτοσύνης σε ολόκληρο τον κόσμο», ευχόμενος καλή χρονιά και ήρεμες θάλασσες σε όλες και όλους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επικοινώνησε με τα Δ/Ξ «NICOLAOS» και «DELTA HARMONY» και τα Φ/Γ «MARAN GRACE», «HEROIC», τα οποία βρίσκονται εν πλω στον Ατλαντικό Ωκεανό. Επίσης, με το Δ/Ξ «ASCONA», το οποίο βρίσκεται εν πλω στον Ινδικό ωκεανό και τα Δ/ξ «VIOLANDO» και «PROMITHEAS» τα οποία βρίσκονται εν πλω στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Επιπλέον, ο Χρήστος Στυλιανίδης συνομίλησε και με τα πληρώματα του Πλωτού Περιπολικού Σκάφους (ΠΠΛΣ) 900 και τoυ Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) 070 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που πραγματοποιούσαν περιπολία στην Κω και τη Ρόδο αντίστοιχα. «Μας κάνετε να αισθανόμαστε ασφάλεια που φυλάσσετε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, αλλά και περηφάνεια για το ήθος και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύετε καθημερινά, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους. Σας ευχαριστούμε» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης. «Εύχομαι το 2024 να φέρει υγεία, ευτυχία και ευημερία σε εσάς και τις οικογένειές σας. Καλή χρονιά σε όλες και όλους σας».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,Ιωάννης Παπάς, σε μήνυμα του αναφέρει «Με χαρά, ελπίδα και αγάπη, στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για ήρεμες θάλασσες, υγεία, τύχη και προκοπή το 2024».

Διαβάστε ακόμη: