Οι αεροπορικές συνεχώς προσπαθούν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας και της άνεσης για τους επιβάτες τους ιδιαίτερα για τις πολύωρες πτήσεις.

Παρά τις πολυτελείς θέσεις της 1st Class, των κρεβατιών, ολόκληρων καθιστικών και μπαρ σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλήρωμα των αεροσκαφών δεν έχει τις ίδιες ανέσεις, σύμφωνα με το Business Insider.

Κρυμμένοι στο πίσω μέρος των μεγάλων αεροσκαφών βρίσκονται ορισμένοι θάλαμοι ανάπαυσης τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέλη του πληρώματος κατά τη διάρκεια μακρινών πτήσεων.

Προφανώς, οι θάλαμοι αυτοί είναι πολλές φορές ενσωματωμένοι στο ίδιο το αεροπλάνο με έξυπνο τρόπο, έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμοι ή θελκτικοί για τυχόν… περίεργους επιβάτες.

Στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και πάνω από την Economy Class, τα μικρά σκαλάκια που οδηγούν στο «άσυλο» του πληρώματος είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να μη φαίνονται στους επιβάτες και οδηγούν σε ένα μικρό θάλαμο που περιέχει μόνο κρεβάτια.

Χωρίς φινιστρίνια, χωρίς καθίσματα, το μόνο που υπάρχει στον ιδιαίτερο χώρο είναι έξι κρεβάτια για το πλήρωμα και μερικές κρεμάστρες για τις στολές τους.

Τα κρεβάτια έχουν ακόμη κι αυτά ζώνες ασφαλείας, σε περίπτωση ανάγκης ή αναταράξεων. Χωρίς οθόνες ή οτιδήποτε άλλο παρά μια μικρή λάμπα, τα κρεβάτια είναι μόνο για ανάπαυση και όχι χαλάρωση. 

Τα κρεβάτια είναι στενά και θυμίζουν… κουκέτες σε πολεμικά πλοία ή εικόνες από ένα φουτουριστικό διαστημόπλοιο.

Ακόμα και οι πιλότοι έχουν τις δικές τους κουκέτες, οι οποίες, προφανώς, είναι πιο πολυτελείς αλλά δε διαφέρουν πολύ από αυτές του πληρώματος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οποιοσδήποτε σκέφτεται να ακολουθήσει καριέρα πληρώματος αεροσκάφους θα πρέπει να μην έχει κλειστοφοβία.