Στο Jupiter Artland, το φημισμένο πάρκο γλυπτών έξω από το Εδιμβούργο, το στούντιο ντιζάιν Formafantasma, δημιούργησε το X MUSE Temple, το κεντρικό κατάστημα της πρώτης σκωτσέζικης blended βότκας από κριθάρι.

Η δομή έχει το σχήμα ενός θόλου από καθρέπτες με επιμελώς σχεδιασμένο εσωτερικό από κατά παραγγελία χειροποίητα αντικείμενα και υλικά που έχουν αντληθεί από την περιοχή.

«Θελήσαμε να εκφράσουμε τις ισχυρές σκωτσέζικες ρίζες της βότκας, με την επιλογή αυθεντικών υλικών που μπορούσαν να βρεθούν στη Σκωτία και γύρω από αυτήν» τόνισαν, μιλώντας στο Designboom, οι Andrea Trimarchi και Simone Farresin, ιδρυτές του Formafantasma. Το μιλανέζικο στούντιο ντιζάιν σχεδίασε έναν υάλινο ηλιακό θόλο που προσκαλεί τη φύση του Jupiter Artland μέσα στο Temple.

Εμπειρία απόλαυσης της πρώτης σκωτσέζικης βότκας από το στούντιο Formafantasma

Στο εσωτερικό, το εργαστήριο γευσιγνωσίας X MUSE Helicon χαρακτηρίζεται από χειροποίητα αντικείμενα κατασκευασμένα από υλικά που αντλήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία απεικονίζουν την αλχημεία της βότκας. Η με έδρα το Εδιμβούργο Powderall Bronze δημιούργησε ορειχάλκινα δοχεία και θήκες επίδειξης με χειροποίητη πατίνα και εγχάραξη των γραφικών της φίρμας πάνω τους.

Το βασικό τραπέζι γευσιγνωσίας κατασκευάστηκε στο χέρι από συμπαγή σκωτσέζικο γρανίτη και δρυ με μαύρο φινίρισμα. Τα καθίσματα, επίσης από βελανιδιά, σχεδιάστηκαν επίσης από το Formafantasma και σε αυτά χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα Bouclé Ivory. Τα υαλικά σχεδιάστηκαν από τη Lobmeyer, τη με ιστορία 200 χρόνων εταιρεία σχεδίασης κρυστάλλινων ειδών

Σχεδιασμένες από το αποκλειστικά γυναικείο στούντιο ντιζάιν A Practice for Everyday Life, οι εικονογραφήσεις της φίρμας που έχουν εγχαραχθεί στον θόλο ζωντανεύουν συμβολικά το ήθος της X MUSE· σύμβολα αλχημείας που συνδέονται με τη διαδικασία διύλισης, η οποία είναι μια συνεύρεση του ήλιου ή της φωτιάς, της σελήνης ή του νερού, της γης και του αέρα.